„Back to school“

blog-image

Neki od vas jedva čekaju početak školske godine, a neki baš i ne. Nekima je prvi put, a nekima peti put da sednu u školske klupe. Svakako, svaki školarac u ovom periodu (a to je kraj avgusta) uveliko razmišlja o novoj školskoj opremi kako bi se što bolje spremili za 1. septembar. To su slatke muke koje se mogu pretvoriti u jako težak posao.

A šta u stvari znači „back to school“?

Izraz „back to school“ (u prevodu „povratak u školu“) koristi se za kupovinu školske opreme pred polazak u novu školsku godinu. Veliki tržni centri, ali i sve veći broj drugih prodavnica svoje proizvode za školu reklamiraju pod nazivom „back to school“. U međuvremenu, pod ovim imenom se, osim školske opreme, nude sportska i ostala garderoba, kao i obuća, pa čak i nameštaj.

Prvog septembra vas očekuje velika promena. Posle skoro 2,5 meseca odmora ponovo treba da sednete u klupe i da se vratite vašim starim/novim obavezama. Većina vas se baš i ne oseća lagodno zbog toga. Tu nelagodnost možete da otklonite upravo šopingom, donosno kupovinom školske opreme. Gradovi, ali i neka manja mesta nude veoma raznovrsnu ponudu školske opreme. Najbolju i ujedno najpovoljniju ponudu školske opreme imate u specijalizovanim radnjama za školski i kancelarijski pribor (npr. Kengur, ili Univerzal), dok širok spektar proizvoda za školu imaju i lanci super-marketa (npr. Idea, Univer, Merkator, Metro, Lidl, Maxi i sl.). Osim toga, ne zaboravite i manje knjižare u vašem kraju. Tu takođe možete da nađete dobru školsku opremu, koja je jedinstvena, dok su cene možda malo više, ali ipak korektne.

Pet „must have“ opreme za školu ove godine:

1. Sveska sa motivom flaminga, lame, ili jednoroga

2. Hari Poter ponovo kuca na velika vrata, pribor sa likovima iz knjige/filma

3. Platnena torba sa rajsferšlusom za blok

4. Plišana peratonica u obliku životinje

5. BarbyJanina nalepnica za sveske
Komentari 4 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *