Bracilas – Kuća veštica

blog-image

Bracilas (ili Bracilaz) su moderne lutkice američke kompanije MGA Entertainment koje su se na tržištu pojavile 2012. godine kao sporedni proizvod (spin-off) popularne franšize kompanije Bratz. Bracilas su lutkice-veštice koje imaju posebne moći. Svaka od njih je jedinstvena. Lutkice Bracilas su rođaci Bratz lutkica, a većina ima slična imena sa njima. Zbog prekida koji je MGA napravio u 2014. godini za obnovu brenda Bratz, proizvodnja Bracilas lutkica je prekinuta.

Izgled

Svaka lutkica ima staklene oči. Telo je povezano zglobovima i lako se podešava u razne položaje. U setu sa lutkicom nalazi se četka u obliku metle. Ponegde ima i neki svitak. Svaka lutkica ima jedinstvenog kućnog ljubimca koji može odvojeno da se kupi. Većina ima svoju posebnu, veštičju oznaku.

Sezona 2012

U prvom izdanju pojavile su se lutkice: Jasmina Klairvoia, Meigana Brumstik, Sašabela Povs, Kloeta Speleta i Žade Ž-Ador.

Njihovi kućni ljubimci: Vinkers, Vingzi, Flufinskruf, Barktalameov i Kisifus.

Uz osnovni paket napravljeno je i nekoliko posebnih setova.

Sezona 2013

Osnovna linija: Jasmina, Meigana, Sašabela, Kloeta, Žade i Vampelina.

Nova linija: Jasmina, Meigana, Sašabela, Kloeta, Žade i Fiana Fajns. Sve lutke u ovoj liniji imaju bledu kožu koja sija u mraku.

Pored navedenih lutkica pojavili su se i neki setovi, novi ljubimci (Riple i Batric), kao i dupla pakovanja.

U poslednjem izdanju „Povratak u Medžik“ osim uobičajenih, Meigane, Sašabele i Žade, pojavile su se dve nove lutke Viktoria Antik i Liliana Onesti kao i „Veštičije princeze“ Angelika Saund, Sierna Kalmer i Karolina Past.

Osnovne Bracilas lutkice

Jasmina Klervoia: Ona ima moć da predvidi budućnost Voli vintidž romantični izgled, retro stil i fanki upletenu kosu. Izdvaja se od ostalih svojim stilom i čudnim ljubimcem Vinkersom. Njeno veštičje obeležje je egipatsko oko, a njena omiljena boja je ljubičasta.

Kloeta Speleta: Ima moć da promeni ljude u ono što žele. Obožava dvodimenzionalnu modu, čizme preko kolena i kapice. Ima ljubimca mešanca (hibrida) mačke i psa, Barktalameov. Njena veštičja obeležja su mesec i zvezde, a njene omiljene boje su roza i crna. Ima heteroktomiju, odnosno različitu boju očiju.

Meigana Brumstik: Ona i njen ljubimac Vingzi, imaju moć da lete i da ostvaruju snove. Voli sve nijanse plavog neba, zabave u kasnim večernjim časovima, skakanje u oblake i pomaganje ljudima da ostvare svoje snove. Voli sportski, natprirodni izgled. Njeno veštičje obeležje su par krila.

Sašabela Povs: Pod svojom čarolijom ima carstvo životinja. Može da komunicira sa raznim stvorenjima i to bilo gde. Njen ljubimac je Flufinskruf. Voli da nosi krzno i čizmice. Njeno veštičje obeležje je plemenska mačka, a njena omiljena boja je svetlozelena.

Žade Ž-Ador: Žade voli sve vezano za ljubav. Sa svojim đavoljim ljubimcem voli čudovište Kisifus. Ima moć da leči slomljena srca. Ona voli pankerski, urbani izgled, luksuzne čipke, misteriozne oči i srca na svemu. Njeno veštičje obeležje je strela srca, a njena omiljena boja je crvena.

Nove lutkice Bracilas

Fiana Fajns: Ona je morska veštica koja ima moć da kontroliše vreme. Njen ljubimac je Riple – morski konjić. Njeno veštičje obeležje je rep sirene. Obožava plavu boju. Njene oči su plave.

Vampelina: Ona je vampir koji ima moć da vidi u mraku. Njen ljubimac je slepi miš, Bartik. Njeno veštičje obeležje su par oštrih, špicastih očnjaka.

Viktoria Antik: Ona je studentkinja na razmeni iz Kine. Ima moć da stare stvari povrati u nove. Njeno veštičje obeležje je zmija. Ima dugačku crnu kosu sa zelenim pramenovima.

Liliana Onesti: Ona je studentikinja na razmeni iz Indije. Ima moć da natera ljude da govore istinu. Njeno veštičje obeležje je tetovaža od kane. Ima dugačku, crnu kosu i tamniji ten kože. Njen ljubimac je slonić.

Veštičje princeze

Angelika Saund: Ona ima moć da kontroliše zvuk. Uvek govori ono što misli. Ima rajf na kojem se nalazi kavez za ptičice sa ptičicom koja svetli u mraku.

Sierna Kalmer: Ona ima moć da umiruje druge i ima neverovatno puno strpljenja. Ljubimac je ptičica u kavezu na glavi koji svetli u mraku. Omiljena boja je plava.

Karolina Past: Ona ima moć da gleda u prošlost. Ima tamnoplavu kosu i kavez sa pticom na glavi koji svetli u mraku.

Na zvaničnom Jutjub kanalu postoji desetak epizoda koje su snimljene sa Bracilas lutkicama. Najgledaniji među njima je film „Welcome To Bratzillaz Academy“. Ideja je bila da se napravi konkurencija Monster Haj lutkicama.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *