Džoni Dep – Pirat sa Kariba

blog-image

Džoni Dep rođen je 1963. godine. Poznat je američki glumac, producent i muzičar. Potiče iz prosečne američke porodice. Otac mu je inžinjer, a majka konobarica. Džoni Dep ima veoma zanimljivo poreklo. U sebi nosi mešavinu Čiroki Indijanaca, Nemaca, Francuza i Iraca. Odrastao je sa bratom i sestrom u malom gradiću u Kentakiju. Posle toga porodica se seli na Floridu, mada ni tu se ne zadržavaju puno. Stalno menjaju gradove i države. Sa petnaest godina postaje problematičan. Postaje loš u školi i uskoro je napušta. Osniva muzički bend. Dobija prvu ulogu u filmu „Strava u ulici brestova“. Međutim, vraća se u školu i uspešno završava. Prvi veliki uspeh beleži sa serijom „21 Jump Street“. Postaje popularan i dobija prve ponude za kvalitetnije filmove. Sa filmom „Don Huan de Marko“ postaje prava holivudska zvezda i njegova karijera kreće strahovitim usponom.

2003. godine nominovan je za oskara za film „Pirati sa Kariba“: Prokletstvo crnog bisera. Jednu od najzapažanijih uloga je odigrao u filmu „U potrazi za nedođijom“, gdje mu je partnerka bila Kejt Vinslet. U filmu glumi engleskog pisca Džejmsa Berija (autora Petra Pana).

Privatno

Bio je dva puta oženjen. Prva žena mu je bila Lori En Elison (1983-1986.), a druga Amber Herd (2015–2017.). Zabavaljao se i sa drugim poznatim ženama kao što je Vinona Rajder, Kejt Mos i Vanesa Paradis. Sa poslednjom je bio najduže u vezi (1998–2012.). Sa Vanesom je dobio i decu Lili-Rouz Melodi i Džek Dep.

Zanimljivost

Dep se smatra jednom od najvećih holivudskih zvezda današnjice. Njegovi filmovi su zaradali jako puno novca. 2012. godine našao se u Ginisovoj knjizi rekorda kao glumac sa najvećom zaradom u iznosu od $75 miliona.

Bio je nominovan više puta za Oskara i Zlatni globus. Neke od ovih nagrada je i osvojio.

Po njemu je nazvana jedna izumrla vrsta zglavkara (bube) – Kooteninchela deppi.

Zanimljivo je da je ove godine odlikovan u Srbiji ordenom Zlatne medalje za izuzetan doprinos za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice. Ukratko, snimao je film u Srbiji.

Holivudski razvod

Ovih dana se završilo suđenje između Džonija i njegove druge zakonite žene, Amber, od koje se razveo još 2017. godine. O detaljima nećemo pričati, jer verujemo da ukoliko imate društvene mreže, niste mogli da preskočite detalje tog suđenja koje je postalo prava holivudska sapunica. Na nama je da čekamo da vidimo ko će izaći kao pobednik iz ove priče. A, pobednik će dobiti i veću sumu novca.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *