HIT obuća 2018. — Svetleće patike za devojčice i dečake

blog-image

Ove godine prosto je nemoguće ne primetiti najnoviji trend kad je u pitanju obuća svetleće patike. Svetleću obuću proizvodi poznati američki proizvođač obuće Skečers, ali na tržištu postoji i druga obuća koja na isti, ili sličan način svetle. Patike mogu da nose i devojčice i dečaci, univerzalne su.

Kako izgledaju?

Patike su izvanrednog, modernog dizajna. Led lampice su postavljene po ivici đona. Šarena svetla mogu da svetle u sedam različitih boja, pa čak i da trepere. Na unutrašnjoj strani patike, kod jezika, ili sa strane postoji prekidač sa kojom se uključuje svetlo na patikama. Sa istim dugmićem se menja boja i, na kraju, gasi svetlo. Patike su jednobojne (bele, crne ili metalik). Najčešće se radi o dubokim patikama.

Uputstvo za punjenje

Svaka patika sa unutrašnje strane ima port koji se sa USB-kablom priključuje na kompjuter, ili neki drugi aparat sa USB-priključkom. Patike se pune istovremeno. One trepere dok se pune. Prvo punjenje traje tri časa, kasnije može i kraće. Kada su napunjene, patike mogu da svetle 56 sati bez prestanka, a neke svega 23 sata, sve zavisno od proizvođača. Deca ne bi trebalo da pune patike sama. Najbolje je da to rade odrasle osobe. Naravno, zabranjeno ih je nositi dok se pune (a i gde bi otišli pošto je kabl dug pedesetak cm?!). Kada svetla počinu slabije da svetle, to je znak da je vreme za punjenje. Pre toga, teško je utvrditi koliko su napunjene. Uglavnom prvo prestane da svetli jedna, a potom i druga patika. Ne treba odmah da se uplašite da se jedna pokvarila.

Idealno vreme za nošenje

Patike se koriste kada je napolju suvo. Dobre su za šetnju, ali i ples. Treba izbegavati skakanje, trčanje, ili vežbanje u njima kako bi se izbeglo oštećenje uređaja.

Patike nisu vodootporne kada padaju sneg ili kiša, nošenje obuće se ne preporučuje. Osim toga, treba da vodite računa da patike ne kvasite ni sa drugim tečnostima.

Održavanje

Obuća se čisti vlažnim maramicama, ili vlažnim krpicama. Zabranjeno ih je potapati u vodu, ili čak prati u mašini za pranje veša. Isto tako, patike su veoma osetljivi na toplotu. Ne smete ih ostavljati na suncu, ili blizu jakog izvora toplote (vatre).

Koliko koštaju?

Cena najpovoljnijih Skerčersovih Enerdži lajt patika, osnovni model, iznosi oko 62 evra (oko 7300 dinara). Naravno, ima i skupljih modela.

Drugi proizvođači nude LED-patike po mnogo povoljnijim cenama. One se kreću između 2500 i 5000 dinara, zavisno od modela patika i načina osvetljenja.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *