Ideje za žurku za „Noć veštica „

blog-image

Iako ove godine Noć veštica pada u četvrtak (radni dan) ipak možete da organizujete neko manje druženje/zabavu sa društvom u kući, ili sa najboljim drugarom ili drugaricom na putu od škole do kuće. A, mogli biste čak i da odložite zabavu za jedan dan?! Izdvojila sam vam nekoliko zabavnih ideja za ovu priliku.

Potraga za „jezivim“

Napišite na jednom papiru pojmove/predmete koje svaki igrač treba da nađe. Igra može da se igra napolju, ali i u kući ili u stanu. Uputstvo za igru u zatvorenom: Zamolite nekog ukućana da vam sakrije stvari na temu Noć veštica i da popiše šta je sve sakriveno po sobama, kuhinji ili „jezivom“ kupatilu-u. To mogu biti slatkiši u obliku bundeve, čokoladice, žvake, pa čak i mandarine sa iscrtanim jezivim očima. Isto pravilo važi i za igru napolju. Doduše, napolju može da se traži veći broj jezivijih stvari: pauk i paučina (ima ih doduše i u kućama/stanovima, ali napolju su pauci mnogo veći, a time i jeziviji), crna mačka, bundeva, slepi miš, mumija, skelet, kosti, jeziv čovek (npr. komšija), žena sa crvenom kosom (npr. komšinica), metla… Ko nađe više stvari taj je pobednik.

Helovin slajm sa očima

Svi znate za recept za slajm. Napravite jezivi slajm od neke grozne zelene boje, ili boje povraćke. Ubacite u njega plastične oči (kupuju se u pakovanjima), dobro ih umočite/sakrijte. Potom ih dajte plašljivim drugarima da se igraju. Strašno zar ne?

Kendi korn gejms “Minut za pobedu”

Podesite tajmer na vreme koje se dogovorite (1-5 minuta) i postavite izazov. Zadatak je da igrači neke sitne bombone (npr. M&M, ili No-No) prebacuju bez upotrebe ruku sa jedne tačke na drugu (ili iz jedne posude u drugu). Igra se tako što u jednu činiju stavite bombone, a igrači uz pomoć plastičnih slamčica pokušavaju da ih prebace u drugu činiju (na drugom stolu, drugoj sobi). Pobednik je onaj koji prebaci najviše bombonica.

Puzla skeleta

Za ovu igru je potrebna dobra priprema. Napravite kući model ljudskog skeleta uz pomoć belog sunđera, ili memorijske pene. Zalepite magnetiće na krajeve „kostiju“ kako bi se skelet lakše sklopio. Ko najbrže sklopi kostura taj je pobednik.

Baloni-bundeve

Narandžasti baloni prekriveni zelenim lišćem postaju instant bundeve. Ali, oni nisu prazni. U sebi nešto kriju. Pre nego što se naduvaju, u balone ubacite po koji slatkiš. Stavite ih u gomilu i smislite kako da ih izbušite. Biće to strašan i glasan nered. Obavezno pokupite ostatke balona nakon žurke.

Umotaj mumiju

Podelite se u nekoliko grupa. Izaberite po jednog igrača iz grupe kojeg ćete omotati wc-papirom kao mumiju. Kad su svi gotovi kreće trka mumija. Mumija koja prva dotrči do cilja je pobednik. Zamislite poglede prolaznika kada vide da u dvorištu trče mumije. Urnebesno.

Trka pauka

Za ovu igru potrebne su vam slamčice i nekoliko malih igračkica u obliku pauka (možete ih i sami napraviti). Trka može da se organizuje na stolu. Obavezno iscrtajte staze i ciljnu liniju. Igrači duvanjem kroz slamčicu pomeraju svog pauka do cilja.
Komentari 13 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *