Kako da se pripremite za onlajn učenje na daljinu?

blog-image

Zbog epidemije koronavirusa u narednih nekoliko dana deca će školovanje, najverovatnije, nastaviti od kuće. Verovatno nemate pojma šta vas čeka. Verujte, to ne znaju ni učitelji, nastavnici, pa čak ni direktori škola. U neku ruku, svi sa zebnjom isčekuju rasplet situacije. Pre nego što bude saopšteno kako će izgledati onlajn učenje na daljinu, istraživala sam kako da se najbolje pripremimo za to. Nikome neće biti ni lako, ni jednostavno. Ali, hajde da vidimo kako da se što lakše izvučemo iz ovoga.

Ukoliko idete u niži razred verovatno će vam na početku trebati pomoć odrasle osobe, mame i tate, ili starijeg brata ili sestre. Ukoliko idete u viši razred, sigurna sam da možete sami da se organizujete. Početak će biti težak za svakog. Možda ćete biti jako zbunjeni. Nemojte da paničite. Probajte da se smirite. Udahnite duboko i dajte sebi nekoliko dana da se priviknete na novi način učenja. Učenje kod kuće probajte da povežete sa zabavom. Probajte što više sami da istražujete o problemima koje učite. Vikipedija i Gugl su puni informacija. Verovatno ćete raditi i dosta prezentacija. Postoji pregršt sajtova sa raznim idejama. Probajte da nadmašite sami sebe prilikom istraživanja.

Za istraživanja vam ne treba ništa preterano. Dovoljni su vam kompjuter, tablet, ili mobilni telefon i internet. Ukoliko nemate internet, možda komšija ima otvoren pristup Wi-Fi-ju?! Knjige i vežbanke nabavili ste već odavno. Predlažem vam da ukoliko više vas koristi isti kompjuter da kreirate foldere po vašim imenima, a potom i po predmetima.

Takođe, predlažem da pripremite jednu svesku gde ćete zapisivati sve informacije koje budete dobijali od nastavnika ili učitelja: za kada šta treba da se nauči, uradi, kako da pošaljete rad itd. Kako će informacije stizati do vas još uvek je nepoznato.

Srećno! Samo opušteno.
Komentari 5 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *