Kako proslaviti 10., 11., 12., ili 13. rođendan u KUĆI, ili u DVORIŠTU

blog-image

Proslava rođendana je jedan od najbitnijih trenutaka u godini. Svaki put se trudite da zabava bude što orginalnija i da se vaši drugari što bolje provedu. Ovaj događaj se, naime, danima prepričava u školi. Ukoliko ste srećni da za rođendansku žurku imate slobodan prostor u kući/stanu, ili dvorištu, evo nekoliko ideja kako da se zabavite.

Piknik zabava

Izaberite neko lepo i mirno mesto. To može da bude park, štrand, dvorište, ili livadica ispred zgrade. Važno je da se mesto redovno kosi (da ne bi posle neko „pokupio“ krpelja). Spakujte prostirke, pribor za jelo, puno sendviča, sokova i eto rođendanskog slavlja. Ponesite sportske rekvizite, a uz to obezbedite i muziku (telefon i bežični zvučnik). Ne zaboravite da na kraju pokupite sve otpatke kako bi i drugi mogli da uživaju na istom mestu.

Pidžama žurka

Ova žurka je skup pravih, iskrenih priljatelja. Za ovo vam je potrebno samo malo prostora u sobi, ili kući/stanu. Na žurci ćete imati puno vremena za pričanje, ali i tračarenje. Osim toga, možete da igrate društvene igre koje se inče ne igraju na rođendanima (tvister, monopol, karte, istina ili izazov i sl.). Rođendan može da bude sa, ili bez torte, a možete i zajedno da spremite nešto za jelo u kuhinji.

Pica žurka

Kupite veći broj smrzunutih, polupečenih testa za picu i sve moguće nadeve koje želite na pici – šunku, slaninu, sir, pečurke, pančetu, masline, kukuruz šećerac, paradajz, tunjevinu itd. Sve ovo pripremite unapred. Kada stignu gosti, svakome dajte po jednu koru da je, poput slikarskog platna, dekoriše po svom ukusu. Ovakvim picama treba svega 5 do 10 minuta da se ispeku, pa gladni gosti neće dugo čekati na obrok. Ovako će svi jesti ono što žele pa će i atmosfera na žurci odmah biti opuštenija.

Loto žurka

Svi gosti donose slavljeniku poklon, ali niko ne očekuje poklon od slavljenika. Slavljenik priprema poklone iznenađenja i umotava ih i označava brojevima (treba da bude više poklona nego gostiju). Drugari treba da posedaju u krug. Jedan po jedan izvlače broj iz šešira. Zatim mu uručite dobitak, a taj neko neka ga pred celim društvom otvori. Pokloni treba da budu sitnice – šnala, pečat, kesica sa sličicama, strip. Obavezno ubacite i neki duhoviti poklončić (krompir, rolna wc-papira i sl., ali ništa ružno) pa nakon iznenađenja i smeha, dajte „taličnom“ gostu priliku da izvuče bolji poklon.

Kviz žurka

Organizujte kviz “Ko želi da postane milioner”. Nabavite veliku kartonsku kutiju i isecite je da podseća na televizor. Napišite na karticama pregršt pitanja prilagođenih uzrastu i interesovanju vaših gostiju. Redosled učešća drugara, kao i odluku o tome ko će biti voditelj, a ko takmičar odredite izvlačenjem papirića sa imenima iz šešira.

Grafit žurka

Cilj žurke je da svako dođe u beloj majici, ili majici svetlih boja. Svi dobijaju flomastere i pišu šaljivu poruku, ili crtaju nešto na tuđu majicu. Važno je nacrtati što bolji crtež, ili napisati što zabavniji komentar.

Leteća žurka

Svi gosti dobijaju papir i prave avione od papira. Treba što bolje da ih oboje, te da svojim avionima daju i ime. Određuje se mesto odakle se avioni bacaju. Najbolji letači dobijaju nagradu u vidu slatkiša. Izmislite više kategorija: najbrži avion, najsporiji avion, avion-raketa, ženski avion, najveći promašaj od aviona, najglasniji avion, najbolje ime za avion itd. Žiri neka budu oni koji ne učestvuju u igri.
Komentari 6 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *