Kako se jedna devojčica igra sa lutkicama

blog-image

Youtube-kanal BarbyJana pokrenut je 2013. godine. Kanal je zamišljen da kroz video snimke u kojima se prikazuje igra sa igračkama prati rast i razvoj jedne devojčice. Tokom godina postojanja kanal se razvijao u razne pravce: uradi sam, kuvamo sa mamom, otpakivanje novih igračaka, kolekcionarstvo, ljubimci, literatura za čitanje, promocija raznih sportova, učenje jezika, pesmice i muzika, praznici, teme iz škole, teme iz vrtića, aktuelni događaji, dečije bolesti i „terapije“, dečja moda, izazovi, putovanja, opšta kultura i ponašanje, sigurnost na internetu itd.

Barbyjana je privatni medijski kanal zabavnog karaktera namenjen deci vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta. Na našem sajtu snimci sa Youtube-a podeljeni su u osam kategorija: mašta, edukacija, muzika, sport, životinje, kultura, radionica i spomenar. Kanal podstiče decu na samostalnost u igri i kreativnost/maštovitost deca izmišljaju svoje priče, igre, prave „nešto“. Podstičemo i promovišemo bavljenje sportom (pre svega rekreativno), kulturu ishrane (kuvamo i ispobavamo novu hranu), učenje jezika (osnove stranih jezika), muzičku kulturu (osnovno školsko znanje) kao i prpremu za javni nastup pred publikom.

Snimci dužine 2-5 minuta se objavljuju tri puta nedeljno (sreda-petak-nedelja), uvek u isto vreme — u 10 časova. Epizode se snimaju spontano u našem mini studiu, u kući, u dvorištu, ili na putovanjima. Vrlo su jednostavni, zabavni i prilagođeni deci i njihovom rečniku. U većini video snimaka služimo se igračkama (lutkicama, konjićima, šopkinsima), a u poslednje vreme se i sami pojavljujemo u snimcima.

Nedavno smo poslati partneri sa jednom velikom medijskom korporacijom iz Kanade, BBTV- Hooplakidz. Pre nego što su nas prihvatili kao partnere, naš kanal je prošao veoma detaljnu kontrolu. Novom merom zabrana na Yotube-u kao i politikom ove medijske kuće morali smo da prihvatimo sve njihove uslove koji će važiti i ubuduće:

1. zabranjeno je snimanje video snimaka sa Spidermanom

2. zabranjeno je snimanje i slikanje špriceva i igla, čak iako su igračke u pitanju

3. zabranjeno je prikazivanje golih lutkica

Barbyjana je uzor velikom broju devojčica i dečaka. Mnogi pokreću svoje Youtube-kanale po našem uzoru. Mi smo tu, da im pomognemo i da ih uputimo.

Barbyjana je primer digitalnog porodičnog biznisa – preduzetništva. Naša porodica – tata, mama, starija ćerka, mlađa ćerka ravnopravno i po svojim mogućnostima učestvuje u kreiranju i emitovanju sadržaja ovog kanala. Raspored poslova:

Kreatori sadržaja: ćerke, mama

Snimatelj: mama

Scenograf: ćerke, mama

Tehnička i logistička podrška: tata

Montaža: tata

Urednik: tata

PR: mama, ćerke, tata

Oprema: Xiaomi telefon, video editor, kompjuter
Komentari 10 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *