Kako stići do Balkan Tube Fest-a

blog-image

Ovaj blog sam posvetila budućim i sadašnjim Jutjuberima koji žele da se snimanjem za Jutjub ozbiljnije bave, a kojima je cilj da se sledeće godine nađu među učesnicima ovog festivala. Koji su uslovi i šta vam je potrebno da stignete tamo, pokušaću ukratko da objasnim.

Ovaj festival je regionalnog karaktera i organizuje se već pet godina. Traje dva dana. Svake godine, broj Jutjubera raste, a samim tim i broj učesnika. Organizatori biraju najveće zvezde Jutjuba. Oni su glavni učesnici festivala. Tokom ova dva dana oni učestvuju na nekim od programa festivala. To zavisi od toga kako su organizator osmislili ceo program (a svake godine se malo menja). Jutjuberi su raznih profila; neki pevaju, neki imitiraju, neki se šminkaju, neki se igraju, a neki vode samo razgovore. Gleda se da se svi uklope u deo programa. Svi se slikaju i druže sa svojim fanovima u VIP-loži, ali i van nje tokom celog trajanja festivala. Tu su naravno i sponzori festivala koji se brinu o zabavi posetilaca dok čekaju između programa.

Organizatori svake godine dele posebne ulaznice, akreditacije preko svog sajta. Ove propusnice važe za nove Jutjubere. Nisu za obične posetioce. Ovo je savršena prilika za nove Jutjubere. Nekoliko nedelja pre početka festivala organizatori objavljuju konkurs za dobijanje akreditacija. Naravno, postoje određeni uslovi i pravila za prijavu. Ove godine uslovi za prijavu bili su sledeći:

– kanal mora biti aktivan najmanje 3 meseca, mora imati bar 15 snimaka i najmanje 10k pretplatnika

– akreditaciju dobijaju isključivo autori i kreatori kanala (ne članovi porodice, priljatelji itd.)

– autor kanala ne sme imati manje od 14 godina

– kanal ne sme da sadrži (previše) psovke i ružno ponašanje

Ove godine delili su 50 akreditacija, a jedna od njih je bila naša. Sa ovim ulaznicama imate pristup svim dvoranama kao i bekstejdžu. Možete da se upoznate i slikate sa vašim omiljenim kolegama, ali i vašim pratiocima. Ne učestvujete u programima, sem ukoliko svi treba da izađu na binu. Ove godine smo svi proslavili 5. rođendan festivala uz ogromnu tortu na bini. Vaša jedina uloga je, ukoliko želite, da prikažete svoj kanal u delu programa pod nazivom „Tvojih 5 minuta“. Ovu emisiju vode divni voditelji. Ukoliko želite, možete da spremite i promotivni video za vaš kanal u trajanju od 5 minuta koji može da se prikaže u pozadini na velikom bimu dok se vi predstavljate i razgovarate sa voditeljima. Naravno, možete se predstaviti i sa nekom pesmom, ili nekim skečom, kako god vi želelite. Cilj ovog programa je da se nekoliko kreativnih Jutjubera predstavi publici uživo na velikoj bini. Troškove prevoza i smeštaja sami snosite.

Spisak izabranih Jutjubera objavljuje se nekoliko dana pred početak festivala na sajtu festivala. Bićete obavešteni i imejlom. Imate svega nekoliko dana da se pripremite i organizujete za odlazak na festival. Zato, ako se prijavljujete, razmišljajte unapred kako da se prikažete i kako da stignete tamo. Bio je pun pogodak da smo majice sa našim prepoznatljivim logom napravili pred ovaj festival. U velikoj gužvi naši fanovi su lako mogli da nas prepoznaju i da se slikaju sa nama. Osim toga, sitni poklončići su bili pravo iznenađenje za publiku, razgrabili su ih u trenu.

Balkan Tube Fest je dobro organizovan festival. Veoma je popularan među mladima. Nadamo se da će u narednim godinama postati još veći, bolji. Moguće je da će se u budućnosti pojaviti u nekom drugom obliku. Naša želja je da se ovakvi događaji organizuju i u manjim gradovima kako bi i druga deca imala priliku da upoznaju svoje fanove.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *