Little Live Pets – Ptice ljubimci

blog-image

Igračke koje su ove godine preplavile prodavnice igračaka su tzv. Litl lajv pets, odnosno, u prevodu sa engleskog, mali živi ljubimci. Radi se o skoro pravim ljubimcima, interesantnog izgleda i jarkih boja. Svaka igračka poseduje neku moć. U prodavnicama možete da vidite ptičice, jednoroge, kuce, piliće, kornjače, mišiće, zmajeve, ježiće, mace, zečiće i čupavke. Prodaju se pojedinačno, ili u setovima.

Ptice ljubimci

Ptice su najzastupljenije u ovoj družini. Ima ih čak 36. Sve ptičice mogu da pevaju i ponavljaju glas. One se najviše razlikuju po svom fizičkom izgledu. Jedne od najinteresantnijih su tzv. ptičice sa svetlucavim krilima. Dok ptičica peva sijaju joj krila. Ona mogu da se i rašire. Drugom tipu ptičica pripadaju one koje „čuvaju tajnu“. Uz ove ptičice ide ključ. Prilikom snimanja tajne poruke, ubaci se ključ na obeleženo mesto i vaša tajna ostaje zaključana. Ptičica je neće odati! Tu su i ptičice sa kristalnim krilima i kljunom. One su zaista kristalno sjajne. Posebno su interesantne ptičice sa krestom. One „znaju“ da imitiraju čak 30 ptičjih cvrkuta. Postoje još vrste „ptica“ koje pevaju disko muziku, čuvaju tajnu ispod krila, rokerke, parti ptičice, ali i ptičice sa anđeoskim glasom.

Što se više igraš sa svojom ptičicom ona postaje sretnija. Možeš da pričaš sa njom i da snimaš svoj glas. Na grudima postoji dugmence. Kad ga pritisneš i držiš ptica snima tvoju poruku u trajanju od 10 sekundi. Ptičica će, potom, odmah da ponovi poruku. Ona jako voli da se mazi. Dok je miluješ po leđima ona cvrkuće i peva pesmice. Ako je zaboraviš, ili je ostaviš neko vreme samu, ona će s vremena na vreme zacvrkutati, ili zapevati kako bi privukla tvoju pažnju.

Ptičica koja čuva tajnu

Ptičica koristi dve AAA baterije, koje, nažalost, ne idu uz pakovanje. Na donjem delu (kod nogu) nalazi se mali prekidač sa 3 opcije (uključeno, isprobaj me, isključeno). Nikada ptičicu ne ostavljajte na opciji „isprobaj me“. Tada radi samo pola funkcija koje nepotrebno troše baterije. Ispod kljuna se nalazi dugme koje, kada se pritisne, može da snima glas u trajanju do 10 sekundi. Sa leve strane nalazi se mala rupica. To je mikrofon za snimanje glasa. Uz ptičicu ide i mali plastični ključ u obliku zvezde. Kada ubacite ključ, pritisnete zajedno sa ključem dugmence za snimanje, tada snimate vašu tajnu porukicu. Tu poruku možete samo čuti ukoliko ponovo sa ključem pritisnete dugmence. Zato čuvajte ključ na sigurnom mestu (daleko od mame, tate, brata i sestre). Ptica prilikom pevanja pomera kljun. Zato budite pažljivi i ne dirajte ga kako ga ne bi pokvarili. Kada milujete pticu po leđima ona će zacvrkutati. Takođe, s vremena na vreme govori razne rečenice na engleskom jeziku („ti si moj najbolji drug“, „ti si divno biće“). Celo telo joj je prekriveno sa nekoliko senzora, koji se aktvitraju na dodir.

Naša ptičica se zove Wishy Star, odnosno Zvezdan želja. Javite nam ukoliko i vi imate ove igračke i recite nam vaše utiske o njima. Nama se ova ptičica jako sviđa. Postala je skoro pa pravi ljubimac.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *