NOVO! Fidžet igračke („fidget toys“)

blog-image

U zadnjih par nedelja kao da se desila eksplozija fidžet igračaka. Prodavnice igračka, knjižare i kineske radnje u ponudi imaju veliku ponudu novih igračka – fidgeta.

Iako izgledaju kao obične igračke za manju decu, da ne kažemo bebe, to su igračke namenje za stariji uzrast i nazivaju se „igračke za opuštanje“. Za ove igračke nema uzrasnog ograničenje, ali se ipak ne preporučuje deci mlađoj od 6 meseci.

Fidžet igračke su namenjeni pre svega onima koji imaju problem sa koncentracijom i fokusiranjem. Igračke deluju kao mehanizam za oslobađanje od stresa, ili nervoze. Pošto su veoma nove, stručnjaci su podeljeni po ovom pitanju. Neki podržavaju i preporučuju ovu igračku, dok ih drugi osporavaju tvrdeći da igračka zapravo remeti pažnju. Od najnovijih fidgeta izdvojićemo par veoma zanimljivih.

Fidget Cube kockica

Fidget Cube je šestostrani gedžet, stona igracka, koja će održati neumorne prste zauzetim. Svaka stranica sadrži drugačiju zanimaciju. Kockica je namenjena onima koji ne znaju šta da rade sa prstima. To su oni koji se “smiruju” uključivanjem ili isključivanjem hemijske olovke, ili oni koji od nervoze lupkaju nogom o pod, kuckaju o sto, pucketaju prstima. Iako, možda, sebe smiruju, oni time izluđuju ljude oko sebe.

Pop it

Pop-It je fidžet igračka od mekog silikon, koji je poput „omotača sa mehurićima“, ali za višekratnu upotrebu. Sastoji se od nekoliko neravnina čija količina varira, a koje možete pritisnuti, a zatim ih možete preokrenuti i ponovo ispupčiti. Igračka ima oblik kruga, kvadrata, leptira, jednoroga i slično. Njihove boje se razlikuju.

Dimpl

Dimpl je plastična ploča sa silikonskim „mehurićima“ koji se razlikuju po veličini. Obično imaju pet „mehurića“. Boje mehurića se razlikuju. Obično su ružičaste, narandžaste, plave, zelene i žute. Simple dimpl je najmanje veličine. Ima dva, paralelna mehurića iste veličine i metalni privesak za ključeve. Dimpl digits ima 10 mehurića iste veličine poređanih u krug. Dimpl duo je dimpl sa 6 mehurića poređanih u 2 reda po 3. Obeleženi su bojama i različitim oblicima (krug, trougao, kvadrat, pravougaonik, dijamant).

Dimpl Vobl je dimple sa jednim teksturnim mehurićem koji je pričvršćen na teg koji mu omogućava da se klima i kreće. Poslednji u nizu je Leptir Dimpl sa 6 mehurića, naravno, u obliku leptira.

Brojne studije su pokazale da kada se “zanimamo” nečim u rukama imamo bolju koncentraciju i produktivniji smo. Da li i vi to mislite?
Komentari 3 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *