Novosti sa Jutjuba – samo-sertifikacije

blog-image

Jutjub platforma svakim danom se sve više menja. Stalno stižu nova pravila, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Ovog puta stiže nova opcija i novo pravilo koje se nama veoma sviđa. Odnosi se na poznatije Jutjubere i Jutjub zvezde, a vrlo je važno za one koji žele da se postanu Jutjuberi. Nova opcija će u velikoj meri da se odrazi na neke kanale (ovog puta ne na naš). Na koje kanale se to odnosi, prosudićete sami.

Od sada pa nadalje, svako ko postavlja video moraće sam da oceni i proceni svoj video, naslov, opis i ključne reči, kao i muziku (ukoliko je pesma u pitanju). Sad se sigurno pitate o kakvom ocenjivanju je reč. Reč je o ponašanju i rečnikom koji se koristi u videu snimku. Autori video snimaka moraće da biraju između tri opcije. Jedna je „lakša bahatost“, druga je „jaka bahatost“, dok je treća „ništa od navedenog“. Prva opcija se odnosi na one videe u kojima neko ponekad malo psuje, ili koristi ružnu reč (đavo, pakao itd.), dok se druga opcija odnosi na one videe gde se ružne reči koriste više puta u snimku, naslovu i tagovima. U okviru ovih glavnih kategorija postojaće i potkategorije, npr. za „opasno i štetno delovanje“, „spominjanje droge“, „uvredljive teme“, teme koje se odnose na „vatreno oružje“, „osteljive teme“ (npr. smrt, tragedija i sl.).

Ukoliko se pristojno ponašate u snimcima (kao što mi to radimo), vrlo lako možete da obeležite opciju „ništa od gorenavedenog“.

Ukoliko niste sigurni u koju kategoriju vaš video pripada, ostavite ga u „unlisted“ i zatražite ručni pregled video snimka. Ukoliko sami ne kategorišete video, njihov automatski sistem će to odraditi za vas.

Zapamtite, Jutjub prašta nekoliko grešaka, ali ne previše. Ukoliko ste iskreni, steći će poverenje u vas i nagradiće vas poverenjem.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *