Pevač koji peva pesmu „Senjorita“ Šon Mendes (Shawn Mendes)

blog-image

Možda ne znate ko je on i kako izgleda, ali sigurno ste čuli za njegovu pesmu „Senjorita“ (Señorita) koju peva u duetu sa Kamilom Kabeljo (ili punim imenom Karla Camila Cabello Estrabao). Predstavljamo vam kanadskog pevača i tekstopisca Šona Mendesa (ili punim imenom Shawn Peter Raul Mendes).

Ovaj talentovani mladić rođen je u Kanadi u državi Ontario. U ranoj mladosti igrao je hokej na ledu i fudbal. U srednjoj školi je išao je na časove glume. Čak se jednom isprobao na audiciji za Dizni kanal. Naučio je da svira gitaru gledajući Jutjub tutorijale (evo predloga za vas) sa 14 godina. Nakon godinu dana i sam je krenuo da snima za Jutjub. Svoju slavu je stekao na veoma interesantan način, preko američkog video servisa Vajn („Vine“). Prvi uspeh stekao je objavljujući prepev pesme (tzv. cover) Džastina Bibera “As Long as You Love Me”. Dobio je 10k lajkova i 10k pratilaca za jedan dan. Nakon nekoliko meseci brojka je prešla 1M, a 2014. godine bio je treći muzičar sa najviše pratilaca na Vine-u. Iste godine, potpisao je prvi ugovor za diskografsku kuću. Njegov prvi singl je „Life of the party“. Nakon toga slede albumi i brojne saradnje sa raznim poznatim pevačima. Snimio je pesmu „Believe“ za Diznijev film „Descendants“. Krajem 2015. počinje saradnju sa kubansko-američkom pevačicom Kamilom Kabelo. Snimili su prvi zajednički singl Znam šta ste uradile prošlog leta (“I Know What You Did Last Summer“). Sa istom pevačicom je 2019. objavio novi hit-singl Senjorita („Señorita“) koji je zauzeo prvo mesto na američkom Billboard Hot 100.

Zanimljivosti

Mendes je uvršten među Tajmovih „25 najuticajnijih tinejdžera 2014. i 2015. godine“. Do sada je objavio tri studijska albuma i bio na tri svetske turneje.

2018. godine bio je na listi 100 najuticajnijih ljudi na svetu.

Mendes otvoreno govori o tome da ide na terapije kako bi se lakše izborio sa strepnjom. Terapeuti su mu za terapiju dali da sluša muziku, trči na traci i da ide sa priljateljima na večere.

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva sa Kamilom 2019. su i zvanično postali par. Ljubav između njih dvoje još uvek traje.
Komentari 4 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *