Ponovo radi bioskop… Trolovi na svetkoj turneji 2020.

blog-image

„Trolovi“ je američka animirana muzička komedija iz 2016. godine. Glavne junake kreirao je Tomas Dam, a film je zasnovan na priči Erike Rivinoje. U filmu se čuju glasovi poznatih američkih glumaca i pevača. Glavnim karakterima glas su pozajmili Ana Kendrik (princeza Popi/Maka) i Džastin Timberlejk (Branč/Granko). Trolovi su mala, živopisna stvorenja koja po čitav dan žive u gotovo neprestanom stanju sreće. Oni pevaju, plešu, grle se i zabavljaju. Međutim, bergeni, velika, ružna, podla i jadna stvorenja koja se osećaju srećno samo ako jedu trolove, proganjaju trolove i jedu ih svake godine na posebnoj svečanosti. Film prati dva trola koja se trude da spasu svoje selo od uništenja koje im pripremaju bergeni.
Muziku u filmu napisao je megazvezda Džastin Timberlejk. Pesma „Can’t Stop the Feeling!“ je bila nominovana za Oskara za najbolju orginalnu pesmu. Osvojila je „samo“ Gremi nagradu kao i nagradu za najbolji tekst i muziku u Holivudu 2016. godine.

Već 2017. najavljen je drugi deo filma i zakazana premijera za 2020. godinu. U filmu se pojavljuje ista glumačka ekipa pojačana sa mnogim drugim poznatim glumcima, npr. braća McElroi, J. Balvin, Mari J. Blige, Rašel Blum itd.

Pre izlaska novog filma trolovi su se pojavili u jednom televizijskom specijalu „Praznik trolova“, a tokom 2018. godine pojavila se animirana serija od 52 epizode pod nazivom „Bit se nastavlja“ (Trolls: The Beat Goes!). Serija je emitovana na Netfliksu, ali sa drugim glasovnim glumcima.

Nastavak „Trolova“ pod nazivom „Svetska turneja trolova“ objavljen je 10. aprila 2020. Film se zbog pandemije pojavio u ograničenom broju bioskopa. Istog dana je pušten film za digitalno iznajmljivanje. Film se ubrzo popeo na vrh top liste gledanosti. Naravno, da bioskopi nisu bili oduševljeni sa celom ovom situacijom. Pretrpeli su ogromne gubitke.

Tema drugog filma takođe je muzičko-komičnog sadržaja. Šest plemena trolova predstavljaju svoje muzičke žanrove: pop, fank, klasična muzika, tehno, kantri i rok. Ali, detalje vam nećemo otkriti. Film se odnedavno nalazi na repertoaru naših bioskopa. Ovo je idealna prilika da između učenja i online škole odmorite mozak, uživate u muzici i nasmejete se do suza.

Šta znači reč „trol“?

Trol je prvobitno označavao mitsko, ružno biće. Međutim, otkad postoji internet, reč trol se koristi za osobu koja namerno nekog ometa ili proziva na internetu. Tako je mamljenje/kontaktiranje nepoznatih ljudi na internetu postalo poznato pod izrazom trolovanje. Naravno, trolovi iz filma nemaju veze sa tim. Ali, pošto živimo u digitalnom svetu, potrebno je da znate i ovaj izraz.
Komentari 1 komentar

  • Hadžera i Rukajja
    • Pre 4 godina

    Mo mnogo volimo trolove. Hvala vam na ovoliko informacija o njima. Nadamo se da cete ubrzo stici do 200k. Vi ste najbolje jutjuberice. A predlažemo vam igricu koja se zove pk xd. Probajte je ako želite.Jedva čekamo novi video.😉💟💚

Your email address will not be published. Required fields are marked *