Raspevana predsednica skupštine stanara

blog-image

Ukoliko niste upoznati, u svim zemljama je u toku izbor za predstavnika Pesme Evrovizije koja će se održati u maju u Torinu. Sinoć je održano finale u našoj zemlji. Ove godine Srbiju će predstavljati Konstrakta sa pesmom „In corpore Sano“. Po našem mišljenju, pobedio je ukus moderne i građanske publike. Nešto potpuno novo. Želimo joj puno sreće u Italiji.

Pobednička pesma https://www.youtube.com/watch?v=WuJjVbF8Nf0

Konstrakta je odnela ubedljivu pobedu. Osvojila je glas stručnog žirija, ali dobila je i najviše SMS-glasova publike.

Ko je Konstrakta?

Konstrakta, ili Ana Đurić (rođena Ignjatović), rođena je 1978. godine. Svoju muzičku karijeru počela je u bendu Mistakemisteke, a od 2007. je bila, zajedno sa Zoe Kida, u sastavu Zemlja Gruva. Sa ovim bendom je već nastupala na Beoviziji i to davne 2009. godine. Za svoj pseudonim u jednom intervjuu pre nekoliko godina rekla je da to u prevodu znači racionalno emotivna.

Njen pseudonim je teško izgovoriti, pa je često zovu i Konstra. Osim pevanja, bavi se i pisanjem pesama. Prvu solo pesmu „Žvake“ objavila je 2019. godine. Nakon toga su usledili singlovi „Neam šamana“, „Nobl“, „Mekano“.

Privatno

Udata je za arhitektu. A, i ona sama je završila arhitekturu. Ima sina i ćerku s kojima provodi najviše vremena.

Kaže da nema zdravstvenu knjižicu, kao što pominje i u pobedničkoj pesmi za Evroviziju. Kako je rekla novinarima posle izbora, nakon nastupa u Torinu će uplatiti privatno zdravstveno osiguranje. Nadamo se da joj neće trebati.
Komentari 1 komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *