Squid game – poslednji viralni HIT

blog-image

„Squid game“ (u prevodu Igra ligenje) je južnokorejska dramska televizijska serija koja je dostupna na Netflix-u. Seriju su počeli da prikazuju u septembru ove godine. U prvom ciklusu ima devet epizoda. Serija je fokusirana na takmičenje u kojem učestvuje 456 igrača. Igrači su izabrani iz različitih sfera života, s tim da im je nešto zajedničko, a to je da se svi nalaze u nekim dugovima. Potreban im je novac, a ovde im se nudi šansa da osvoje veliku novčanu nagradu. Igra se zasniva na nizu dečijih igara, ali ima jednu veliku caku – ukoliko izgube čeka ih smrtna kazna.

Serija je dobila pozitivne kritike publike i privukla je veliku međunarodnu pažnju. U roku od nedelju dana serija je postala jedan od najgledanijih programa Netflix-a. U prvih mesec dana privuka je više od 111 miliona gledalaca širom sveta.

Prvih devet epizoda su: Crveno svetlo, zeleno svetlo; Pakao; Čovek sa kišobranom; Drži se ekipe; Pošten svet; Ganbu; VIP osobe; Vodeći čovek i Jednog srećnog dana.

Da li je Squid game prava igra u Južnoj Koreji?

Skuid Game je zapravo bila prava igra koju su igrali deca i bila je popularna u Koreji 70-ih i 80-ih.

Da li je Squid game strašan?

Igra sadrži elemente horora, zato se može reći da na decu utiče zastrašajuće.

Da li je Squid game namenjena deci?

Ne, nije. Serija nije prikladna za mlade tinjedžere i decu. Roditelji bi trebalo da znaju da je nivo nasilja u igri veoma intenzivan. Proporučen uzrast gledaoca je +17.

Po istoimenoj seriji pojavila se i igrica Squid game na popularnoj platformi Roblox. Igrica je koncipirana veoma slično kao u pravom filmu (crveno svetlo, zeleno svetlo). Igrica nije ograničena što se starosti tiče, tako da je može da igra baš svako.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *