Šta ste radili ovog leta?

blog-image

Leto se kalendarski završilo pre par dana, a nezvanično prvog septembra. Tada je krenula škola. Raspust je vreme za opuštanje i zabavu, ali i za praćenje različitog sadržaja na internetu. A, šta ste vi radili, odnosno gledali tokom leta 2021. godine pozabavila se kompanija Kaspersky Safe Kids koja je analizirala online sadržaje preko android uređaja i veb sajtova koje ste vi pretraživali i koji su bili najinteresantniji za vas. Izvdvojili smo nekoliko zanimljivosti iz njihovog istraživanja.

Zanimljivosti

Najviše se gledala Jutjub platforma (32,9%), dok je na drugom mestu bila TikTok aplikacija (19%) koja je prestigla WhatsAp (16%).

Na Jutjubu se najviše gledaju video igrice (32,3%), kao i vodiči kroz neke igrice.

Najpopularnija igrica je i dalje Minecraft (25,9%), dok je Brawl Stars (4,9%) za malo nadmašila Roblox (4,6%).

Drugi najtraženiji trend je muzika. Gotovo petina internet pretraga na Jutjubu se odnosi na muziku i video klipove (18,4%). Napopularnije pesme ovog leta su bile „Astronaut In The Ocean“ repera Masked Wolf-a, dok su Ariana Grande i Lil Nas X postali najpoznatiji izvođači.

Evrovizija je ponovo postala popularna. Ovogodišnji pobednici, italijanski bend Måneskin, postali su jedan od najpopularnijih tinejdžerskih bendova širom sveta. Deca su na Jutjubu najčešće pretraživala njihove pesme „Beggin’“, „I wanna be your slave“ i pobedničku pesmu Evrovizije „ZITTI E BUONI“.

Među ostalim internet trendovima na svim društvenim mrežama veliku popularnost su imale igračke Simple Dimple i Pop it.

Decu i dalje više privlači muzika od sporta. Čak ni veliki događaji kao što su Euro 2020 u fudbalu i Olimpijske igre u Tokijuu nisu privukle nijhovu pažnju.

Popularnost Instagrama i dalje nastavlja da opada.
Komentari 1 komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *