Svetski K-pop grupa „Blackpink“

blog-image

Blekpink (engleski Blackpink) je južnokorejska ženska grupa. Grupa se sastoji od četiri članice: Džisu, Dženi, Rose i Lisa. Karijeru su započele 2016. godine singl albumom „Square One“. Sa tog albuma izdvojile su se dve pesme koje su ih proslavile. To su „Whistle“ i „Boombayah“. Već sledeće godine su se našle na Bilbordovoj listi „Social 50“ kao najbolje rangirani ženski K-pop izvođači. Iste godine su bili na Jutjubovoj top listi 25 letnjih pesama sa „As If It’s Your Last“.

Blekpink se smatra jednom od napopularnijih devojačkih grupa među K-pop grupama. K-pop (Korejski pop) predstavlja muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike. Uspele su da osvoje i izgrade jaku bazu obožavaoca čak i u Americi. Značenje imena Blekpink, u prevodu Crnaružičasta, ima za cilj da označava suprotnost ružičaste boje tj. „nije sve tako ružičasto“.

Prema poslednjim vestima njihove pesme „Lotto“ i „Boombayah“ su zabranjene na nekoliko TV-mreža zato što su prilagođene određenoj demografskoj grupi, a takođe zabrana ima veze kako sa temom tako i stihovima. Naravno, postoje zabrane i druge vrste, npr. pesma „Kill this love“ je zabranjena zato što jedna od članica grupe nije bila vezana pojasom u kolima. To predstavlja kršenje pravila u saobraćaju.

Na TikTok-u imaju preko 22 miliona fanova i skoro 180 miliona lajkova, dok ih na Jutjubu prati preko 70 miliona obožavaoca.

Ipak, njihova najpoznatija pesma je „Ice Cream“ koju su izdale 2020. godine. Sa tom pesmom su uspele da budu prva korejska grupa koja će prodati više od milion primeraka albuma. Ostvarile su odličnu saradnju sa Dua Lipom i Selenom Gomez.
Komentari 1 komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *