Upoznajte porodicu Tediberić

blog-image

Unikatne lutke porodice Barbyjane

Jutjub kanal BarbyJana se bavi snimanjem kratkih video klipova u kojima glavnu ulogu igraju igračke, a najčešće lutkice. U našoj velikoj kolekciji imamo preko 50 lutkica iz serije Monster Haj, Barbi, Bratz, Bracilas, Enčantimals, Lol dol, Mašu i još nekoliko drugih. Sve one su nam služile za snimanje raznih videa na našem Jutjub kanalu. Glasove smo im mi pozajmili. Svake godine se trudimo da naše priče obogatimo novim likovima, odnosno novim lutkicama. Kada smo ove godine razmišljali koje lutkice da nabavimo došli smo na fantastičnu ideju: „Zašto ne bismo napravili lutkice koje liče na nas?!“

Ideja se svima u porodici svidela. Pošto se veliki broj priča i događaja koje snimamo desio baš nama, zašto bi to odigrali neki drugi likovi?! Ali, kako to da realizujemo?

Preko našeg poznanika Marka iz Beograda, inače fantastičnog dizajnera u svetu lutkica, došli smo da poznate američke stilistkinje frizura za lutkice. Denisa Medrano je godinama radila za kompaniju Matel i važi za jednu od najboljih kreatora modernih lutkica današnjice. Iako je veoma poznata, lako smo uspeli da stupimo u kontakt s njom i brzo pronađemo zajednički jezik. Nakon nekoliko konsultacija Denisa je prihvatila izazov da napravi unikatne lutkice za BarbyJanu. Ideja je bila da na već postojećim lutkama uradi male korekcije, pre svega na licima, te da posebno, po našim željama, dizajnira frizure. Pošto u našim videima koristimo lutkice koje su pokretne u zglobovima, a takve se više ne proizvode, luktice je morala da iskopa iz svoje duboke škrinje. Lutkicama je dizajnirala nove frizure, ali i kompletan spoljašnji izgled.

Početkom marta lutkice su krenuli put Evrope. Putovanje im je trajalo celih dva meseca. Nismo sigurni kojim prevoznim sredstvom su putovale?! Da li ih je prevozio parobrod, Titanik, ili Karpatija?! Već smo bili sigurni da su lutkice krenule svojim putem oko sveta za 60 dana, ali 3. maja ove godine pojavile su se u jednoj pošti u Srbiji. Ne znamo ko je bio nestrpljiviji da vidi sebe, tata, mama ili ćerke. Preuzimanje je samo malo odužila carina, koja je odmah prepoznala buduću vrednost i popularnost ovih lutkica, te ih je u skladu sa time i ocarinila.

Ekskluzivno, po prvi put vam predstavljamo unikatne lutkice koje će nosit imena i prezime koja smo mi izabarali.

Porodica Tediberić

Tata Aleksa – botaničar

Mama Vida – blogerka

Ćerka Larisa – učenica osnove škole

Ćerka Emili – predškolac
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *