Vladajuća TikTok zvezda Čarli Damelio (Charli D’Amelio)

blog-image

Najpoznatija tiktokerka na svetu je američka plesačica i ličnost na društvenim mrežama Čarli Damelio. Njeno korisničko ime je @charlidamelio.

Rođena je 2004. godine u američkoj državi Konektikat. Njeno puno ime je Čarli Grejs Damelio. Pre nego što je započela karijeru na društvenim mrežama bavila se takmičarskim plesom više od deset godina. Brzo je sakupila veliki broj sledbenika. Na trenutnoj rang listi (septembar 2020) nalazi se na prvom mestu sa 84 miliona pratilaca. Osim toga, proglašena je za drugu TikTok ličnost sa najvišom zaradom na svetu. Prva je Adison Re (Addison Rae).

Karijeru je započela krajem marta 2019. godine. Najaktivnija je bila u objavljivanju snimaka za TikTok aplikaciju, gde je postavljala plesne video snimke uz popularne, trendi pesme. Krajem godine počinje da objavljuje video snimke u kojima izvodi ples koji dobija naziv „CEO Renegade“. Poznate plesne pokrete izmislila je plesačica Džalaja Harmon (Jalaiah Harmon), ali Damelio je zaslužna za popularizaciju plesa uz muziku na društvenim mrežama. U jednom kratkom periodu pridružila se zajedno sa svojom sestrom, takođe tiktokerkom, Dikie Damelio, kući sadržaja TikTok-a u rubrici „The Hipe House“, ali su je u maju 2020. napustile. Tokom 2019. potpisuje razne ugovore sa kompanijama za talenate i nastupa pred velikom publikom. Ova, 2020. godina je takođe bila veoma uspešna za nju. Pojavila se na Super Bol-u i NBA Ol star utakmici. Tu je plesala sa kolegama iz Hipe Hausa, zajedno sa Jalaiah Harmon. Oprobala se i u glumi, u animiranom dečijem filmu „StarDog“ i „TurboCat“. To je njena prva igrana uloga.

U ovoj godini, zajedno sa svojom starijom sestrom, postala je i zaštitno lice nekoliko kampanja, ambasador pojedinih brendova. Lansirale su, takođe, liniju šminke, kao i kolekciju lakova za nokte. Osim toga, dobile su ponudu da urade rijaliti šou porodice Damelio.

Čarli Damelio je počela javno da se zabalja sa kolegom sa TikTok-a i suosnivačem Hipe Housa – Čejsom Husonom (Chase Hudson), ali su se ubrzo razišli.

Što se tiče njenog porasta popularnosti, Damelio je ostala prizemna. U jednom intervjuu rekla je: „Smatram se normalnom tinejdžerkom koju mnogi ljudi iz nekog razloga gledaju… To u mojoj glavi nema smisla, ali radim na tome da to razumem.“
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *