„Zabava“ u karantinu. Blog uživo.

blog-image

Draga deco, danas vam neću pisati uobičajeni blog o npr. nekoj zanimljivosti iz sveta igračaka. Ovaj put želim da čujem vaše mišljenje iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Makedonije, gde god da ste. Napišite nekoliko rečenica o tome kako ste, kako vam prolaze dani, šta vam najviše nedostaje i u čemu uživate? Da li vas neko nervira u kući? Da li i vi tapšete u 8 uveče? Da li razumete trenutnu situaciju?

Ja ću pokušati da opišem kako smo mi, BarbyJanin tim. U stanu smo već nedelju dana. Napisali smo naša pravila za ponašanje u kući (pravila za hodnik, pravila za izlazak napolje i pravila u kupatilu) i trudimo se da ih se pridržavamo. Na početku je bilo teško, ali sad smo se već uhodali. Za ovih nedelju dana izašli smo dva puta. Prvi put smo se prošetali u parku i to tamo gde nije bilo ljudi. Drugi put smo pola dana proveli u dedinoj vikendici. Ustajemo oko pola 8. Imamo dovoljno vremena da doručkujemo do početka nastave za prvake na televiziji. Posle nastave na RTS-u, ceo dan provodimo u zapisivanju domaćih i školskih zadataka koje nastavnici šalju u gugl-učionicu, ali i na druge platforme. Imamo utisak da cela porodica pohađa školu i to u dve smene. Između učenja ugrabimo priliku za poneku igru, video, pa čak i za neko snimanje za BarbyJana kanal. Otkad je nastava na televiziji, više uopšte ne uključujemo televizor. Sa drugarima se dopisujemo preko Vibera. Uveče u 8 tapšemo par minuta, zatim večeramo i spremamo se za sledeći dan. Sve u svemu, nadamo se da će se ova situacija ubrzo završiti. Al, da bi se to desilo, čuvajte sebe i svoje drugare. Ostanite kod kuće. To je najsigurnije.
Komentari 13 komentara

 • Anastasija
  • Pre 4 godina

  Kod nas u Nemačkoj nema online iliti na televiziji nastave. Ja sam jedan
  dan otišla u školu i sve dobila što treba do uskršnjeg raspusta da se uradi to je znači od 16.03 – 03.04. Ako nešto ne razumem ili nam nije jasno svakog nastavnika možemo putem mejla pitati. A na kraju svake nedelje razrednoj poslati sliku šta smo od ponedeljka do petka radili. Šta je tu je ima puno da se uči ali uvek imam vremena za sve strari koje obično ne radim tokom školskih dana.

  • barbyjana
   • Pre 4 godina

   U Srbiji i u nekim zemljama u regionu nastavu su organizovali preko TV programa, a zadatke dobijamo od naših nastavnika. Neki put je lakše, kao kod matematike i biologije. Nastavnici nam šalju zadatke u google učionice i mi im tu vraćamo rešenja.
   Nadamo se da će sve brzo proći i da ćemo se brzo vratiti u klupe. Šaljem ti puno pozdrava.

  • barbyjana
   • Pre 4 godina

   Draga Dora, jako nam je drago da si pomogla tim mačićima. Mi kod bake i deke na selu imamo 4 mace. Bile su male prošle godine, a sada su već velike porasle. Jedva čekamo da ovo sve prođe pa da ih vidimo. Čuvajte se i puno vas pozdravljamo.

  • barbyjana
   • Pre 4 godina

   Draga Dora, jako nam je žao što se neće ponovo videti, ali nadamo se da će ovo sve brzo proći i da će uskoro opet sve biti po starom. Moramo svi biti veoma poslušni i sedeti kući. Mi veoma pazimo i zato ne izlazimo napolje, samo jednom nedeljno u nabavku. Sigurna sam da će biti druge prilike za nas sustret. Puno pozdravi tvoje i šaljemo ti veliki poljubac.

Your email address will not be published. Required fields are marked *