Život u danu – Life in a day 25. jul 2020.

blog-image

Proslavljeni reditelji Ridli Skot, o kome ne treba puno toga reći, i Kevin Mekdonald, dobitnik Oskara za dokumentarni film, uputili su poziv svim ljudima na svetu koji se bave snimanjem video klipova, pre svega jutjuberima, da snime detalje iz života 25. jula 2020. godine. Cilj projekta je da se napravi globalni, istorijski dokumentarac o danu na Zemlji. Video snimci iz celog sveta biće utkani u dugometražni film koji će biti predstavljen na filmskom festivalu Sandens 2021. godine. Nakon toga film će biti prikazan i na Jutjub platformi. Ovo je prava prilika da se jutjuberi iz celog sveta povežu i naprave vremensku video kapsulu.

Svi koji žele mogu da učestvuju u ovom projektu. Najvažnije je da vaš snimak nastao baš tog dana, 25.7.2020. Temu za snimak birate sami. Možete da snimati običan dan, odlazak na posao, porodicu, priljatelje, ljubimce, venčanje, nešto što želite da podelite sa drugima. Ako ne znate šta da snimate pokušajte da odgovorite na ova četiri pitanja u vašoj priči: šta volite, čega se plašite, šta biste želeli da promenite, ili u svetu ili u svom životu i šta vam je trenutno u džepu.

Ukoliko ste napravili neki snimak tog dana koji odgovara uslovima za učešće na projektu (https://lifeinaday.youtube/filming-requirements/) još uvek možete da učestvujete. Prijave su otvorene od 25. jula do 2. avgusta. Nakon zatvaranja konkursa tim istraživača i urednika pregledaće primljene klipove. Ako su vaši snimci izabrani da se koriste u filmu bićete kontaktirani. Snimci se šalju produkcijskoj kompaniji uz poseban obrazac za prijavu. Možete poslati do 20 klipova istovremeno. Ono što je najvažnije, snimak mora da pošalje punoletna osoba. Osim toga, snimak mora da bude pejzažan, a ne portretan. Svejedno je na kom jeziku se snima. Bitno je da bude veran prikaz života u tom trenutku.

Mi iz BarbyJaninog tima smo se odazvali pozivu. Snimili smo kratku priču o nama. Nadamo se da ćemo biti izabrani. Ali, to i nije toliko bitno, važno je učestvovati. Naučili smo mnogo stvari, pogotovo kako je teško snimiti klip bez slučajnih prolaznika, bez poznatih mesta u pozadini, kao i bez prikazivanja brendova; takoreći ništa što ima ime ne sme da se pojavi u snimku ukoliko nemaš dozvolu za to. A, dozvole su posebna stavka, koje svi učesnici moraju da potpišu ukoliko se pojavljuju u videu.

Javićemo vam, ukoliko nas izaberu. A, ukoliko ste vi snimili nešto, obavezno pošaljite snimak. Srećno.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *