10 ideja za zabavu kod kuće

blog-image

BarbyJana je Jutjub kanal i brend za tradicionalnu igru i zabavu. Naš zadatak je da se pobrinemo da se vi lepo osećate, nasmejete, ali i da vas podstaknemo na dobru igru. Sva deca u regionu većinu dana provode kod kuće. To znamo iz pouzdanih izvora. Verovatno ste već isprobali sve vaše društvene igre. Iz podruma, sa tavana, ili sa ormana ste skinuli sve zaboravljene igračke i iznova se poigrali sa njima. Najverovatnije ste odigrali nekoliko nivoa omiljene igrice, ali i igrice koju baš i ne volite. Ko zna koliko ste novih igrica instalirali, pa ih ponovo izbrisali. Uvereni smo da ste odgledali najnovije epizode Dex Roka, Igi Pleyera i ostalih gejmera. Sada je vreme za sledeći nivo.

Potrudićemo se da vam damo neke nove ideje za igranjac. Probajte da uključite i vaše roditelje u igru. Ovog puta, verujte nam, i roditelji su spremni za glupiranje.

1. Twister – Roditelji su se redovno izvlačili iz ove igre. Sad nemaju kud. Ovo je vaša šansa za novu partiju smeha sa ukućanima. Ukoliko nemate svoj twister, možete sami da ga napravite, npr. od nekog platna. Napravite vrtuljak sa novim, izmišljenim zadacima. Igra može da počne.

2. Tik-tok – sjajna platforma za zezanje. Snimanje kratkih skečeva sa tatom i mamom je super zabava. Treba samo da nađete neku zabavnu muziku.

3. Menjamo uloge – deca da budu odrasli, odrasli da budu deca. Roditelji gledaju RTS školu, rade domaći, igraju se i glume vas. A, vi se pravite da ste roditelji. Spremite doručak, ručak, nameštajte krevete, služite vašu „decu“.

4. Šefica kuhinje – Spemate jedan dan ručak „korak po korak“ sa mamom, ili bakom. Ali, poenta je da sve sami uradite, naravno uz malu asistenciju, ako bude bilo potrebno.

5. Oživite omiljenu knjigu – npr. Hari Potera. Podelite članove porodice u npr. dve grupe. Svakoj grupi dodelite i prostorije. Odredite moći pojedinaca, a potom i zadatke koje moraju obe grupe da reše.

6. 24h pričamo strani jezik – ceo dan svi pričajte jedan jezik koji svi manje više govorite. Predlažem engleski, ali može nemački, ili neki drugi jezik. Ceo dan se posvetite tom jeziku. Gledajte crtane filmove, filmove, ili emisije na tom jeziku. Potrudite se da ne govorite 24h maternji jezik. Zvuči kao dobar izazov, a i imaćete šta da ispričate nastavnici engleskog, nemačkog…

7. Gde ćemo na more – dovoljno je da jednu sobu, ili prostoriju pretvorite u vaše omiljeno letovalište. Okačite slike sa prošlog letovanja. Pogledajte snimke. Terase su idealno mesto. Smestite se kao na moru. Izvadite naočare za sunce, časopise, suncobran i sunčanje može da počne. Toplo vam preporučujem da svaki dan provodite malo na suncu zbog vitamina D. Kremu za sunčanje takođe možete da iskoristite.

8. Razgibavanje – na televizoru gledamo prilično puno vežbi. Vežbaj ovako, vežbaj onako. Jasno vam je da mora da se mrdamo kako ne bi zarđali. Mi smo smisli novi način. Merimo ko koliko koraka napravi u toku dana. Imamo i sat za to. Svaki dan neko drugi stavi sat na ruku. Pobednik je onaj sa najviše koraka.

9. Redizajnirajte svoju sobu – to nije nešto što će se vašim roditeljima svideti. Ali, ne morate samo nameštaj da prebacujete. Osvežite sobu novim posterima, novim crtežima. Ali, možete i sami nešto da nacrtati ili obojite.

10. Vežbajte Šatrovački 24 sata. Ne znate šta je to? Pitajte vaše roditelje. Sigurni smo da ćete se zabavati sa njima na ovaj način.




Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *