O nama

Ko smo mi?

Kada smo pre pet godina snimili naš prvi film i postavili ga na Youtube, nismo očekivali ovakav uspeh. U stvari, nismo očekivali ništa. Naš cilj nije bio da imamo puno pratioca ili pregleda,nego nešto sasvim drugo. Naša starija ćerka, koja je tada imala četiri godine osećala se malo zapostavljeno; dobila je sestru. Pošto odjednom nismo imali vremena za igru sa njom kao pre, dozvolili smo joj da gleda dečje kanale na Youtube-u. Ona je stalno tražila da joj ukucamo „kako se jedna devojčica igra sa lutkicama“. Kadgod bi to ukucali u pretraživaču izlazili bi samo snimci na engleskom jeziku. Njoj je posle izvesnog vremena sve to dosadilo. Ništa nije razumela. Stalno je tražila snimke na srpskom jeziku, međutim ništa slično nismo mogli da nađemo.

Tada sam došla na ideju da napravim iznenađenje za nju. Jednom, kada nije bila kod kuće, moj suprug je snimio kako se ja igram sa njenim lutkicama. Otvorili smo kanal na Youtube-u i postavili naš prvi snimak „Naša mala Barbi porodica“. Pošto smo morali da izmislimo neko ime za kanal, dali smo mu ime po njenoj tada najdražoj barbiki — Jani. Sledeći put kada je ona tražila da gleda Youtube, „slučajno“ je naletela na taj snimak. Naravno, to je bilo namešteno. Bio je to pravi pogodak — sreća i radost na detetovom licu!

Čime se bavimo?

Barbyjana je privatni medijski kanal zabavnog karaktera namenjen deci vrtićkog, predškolskog i školskog uzrasta. Na našem sajtu snimci sa Youtube-a podeljeni su u sedam kategorija: mašta, edukacija, muzika, sport, životinje, kultura i radionica. Kanal podstiče decu na samostalnost u igri i kreativnost/maštovitost — deca izmišljaju svoje priče, igre, prave „nešto“. Podstičemo i promovišemo bavljenje sportom (pre svega rekreativno), kulturu ishrane (kuvamo i ispobavamo novu hranu), učenje jezika (osnove stranih jezika), muzičku kulturu (osnovno školsko znanje) kao i pripremu za javni nastup pred publikom.