Cica sa dva lica: Amanita Najtšejd

blog-image

Amanita je divno, biljno čudovište koje je nastalo od semena cveta veoma neobične biljke (Titan arum). Biljka smrdljivog cveta naraste do 6 metara u visinu i ima miris trulog mesa. Amanita ima 17 godina. Veoma je sebična i egocentrična. Ona je toliko puna sebe da čak i kad priča o samoj sebi, priča u trećem licu. Ima dugačku, kovrdžavu tamnoljubičastu kosu i zelenu kožu poput nane. Oči su joj naglašene vijugastim ajlajnerom. Njena šminka je jednostavna: senka joj je u nijansama zelene boje, a ruž i obrve lila boje.

Njena odeća je kraljevskog izgleda, a sastoji se od kratke haljine sa gornjim delom od listova i kožne suknje, prekrivene dugom haljinom. Ova haljina sa printom lista jorgovana i vinove loze isečena je kao cvetne latice.

Njena zanosna lepota upotpunjena je aksesoarom crne boje (šnala za kosu, narukvica, minđuše, ogrlica). Na nogama ima crne štiklice koje dopunjavaju ankleti zelene loze sa ljubičastim cvetovima.

Omiljeno piće: filtrirana, izvorska voda, aromatizovana organskim đubrivom.

Stil: njen kultivisan izgled čini da svaki drugi cvet u „bašti stila“ izgleda kao korov.

Omiljena aktivnost: voli da bude obožavana i proslavljena zbog svoje prirodne, kako spoljašnje tako i unutrašnje lepote.

Mana: voli da pozamljuje stvari bez pitanja!

Simpatija: nema.

Najbolja drugarica: u svojoj biografiji Amanita navodi da je ona sama sebi najbolja prijateljica. Međutim, ona se zbog zajedničke ljubavi prema modi slaže sa Neferom.

Trn u oku: Kleo de Nil. Stalno joj uzima stvari i meša se u Kleinu i Đusovu vezu.

Kućni ljubimac: Amanita ima čarobnog crvića koga naziva ljubimcem, ali ga nosi kao modni dodatak na prstu.

Monster moć: Amanita veruje da ništa nije tako divno kao zvuk njenog melodičnog glasa. Ona je uverena da kada govori, ostali treba da ćute. Ostali baš i ne misle tako i često se raspravljaju oko toga. Amanita je provela mnogo godina razmišljajući o ovome i još uvek ne vidi da greši.

Naši snimci sa Amanitom

Učiteljica Amarita Ća-ća-ća“. Monster Haj razred je dobio novu učiteljicu pred sam kraj školske godine. Učenici su se u glavama već raspustili, a nova učiteljica usporena i neobična…

Monster Haj razred uzvraća udarac“. Nakon misterioznog nestanka stvari sa đačkih klupa (učiteljica ih je sakrila!) Monster Haj razred se ujedinio u odluci da se osveti učiteljici…

Ponoćna razbojnica“. Pod okriljem noći Amanita sa prikrada kući Monster Haj drugara. Ali, iz dobro obaveštenih izvora Đus i Gari saznaju da će ih noćas neko opljačkati.

Tajni dnevnik srca moga“. Klea vodi dnevnik. U njega zapisuje svoje najveće tajne. Ali, Kleina drugarica Amanita voli da zabode nos u sve, a baš bi volela da vidi šta je to Klea napisala o njoj.

Gimnastiko-joga u vodi“. Dok Tvajla ubeđuje svog “hoću-neću da uđem u vodu” delfina nailazi Amanita koja traži svetski poznatu fitnes instruktorku sirenu sa Hua-Hua plaže…

Sestrinski dan“. Klea i Nefera jedva dočekaše da budu zajedno. Od silnih obaveza u školi i zbog suprotne smene sestre skoro da se i ne viđaju. Ali, Amanita opet ima nešto protiv.

Ne sudi knjizi po koricama“. Gigi je odlučila da postane baštovanka. Kupila je i knjigu o negovanju biljaka i biljku na sajmu cveća. Samo, nešto joj baš i ne ide ovaj hobi. Srećom, ili bolje nesrećom, pojavljuje se i “stručnjak” za biljke, Amanita.

Let’s Party!“. Momcima je dosadno. Kako bi bilo da naprave žurku?! Super ideja, ali koga da zovu?

Savetnica za šoping“. Amaniti je ispao telefon iz torbice i raspao se. Nema mu spasa. Mora da kupi mobilni telefon, ali ko će joj pomoći da izabere novi?! Ima ih milion i to u milijardu boja…

Skviši-pufi papuče“. Ova epizoda je nastala na osnovu istinite priče. Ove godine se negde u gradu neka naša sugrađanka osetila “napadnuto” od strane modernih, čupavih papuča.

Šta smo izmislili o Amaniti?

Uglavnom smo preuzeli sve njene osobine. Uzima stvari bez pitanja, pomalo kraducka, lagucka, zabada nos u sve, daje pogrešne informacije itd. Takoreći Amanita je „mirođija u svakoj supi“.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *