Danijel Redklif alias Hari Poter

blog-image

Danijel Džejkob Radklif, glumac, producent i pevač, rođen je 1989. godine u Londonu. Proslavio se ulogom u filmovima o mladom čarobnjaku Hariju Poteru. Pre ove uloge glumio je u nekoliko televizijskih emisija. Od 2001. do 2011. godine glumio je glavnu ulogu u osam nastavaka filma Hari Poter. Tokom ovog perioda postao je jedan od najbolje plaćenih glumaca na svetu. Stekao je svetsku slavu, popularnost i priznanja.

Od 2011. glumi u filmovima raznog žanra. Pojavljuje se i kao pozorišni glumac u brodvejskim mjuziklima u Njujorku. Od 2018. glumi u poznatoj tv seriji TBS Čudotvorci.

Zanimljivosti

Danijel Redklif nikada nije bio oženjen, ali je romantičnoj vezu sa Erin Dark od 2013. godine. Par se upoznao na snimanju filma „Kill Your Darlings“. Bilo je glasina da su se verili sredinom 2014. godine, ali i dalje ništa od toga. Veoma su interesantan par, a veza im je veoma stabilna.

Dobio je svoju zvezdu na holivodskoj Stazi slavnih.

Od prvog filma zaradio je milion funti. U šestom nastavku njegov angažman je plaćen oko 15 miliona funti.

2006. godine proglašen je za najbogatijeg mladića u Velikoj Britaniji.

2009. godine zauzeo je prvo mesto na Forbsovoj listi „Najvrednije mlade zvezde“.

Ima kuću u Njujorku i Fulamu u Londonu.

Danijel Radklif verovatno neće glumiti više ulogu Harija Potera. Međutim, on ne isključuje mogućnost da snimi još koji film u budućnosti. Ovo je možda potvrda glasina da postoje planovi za nastavak filmova o Hariju Poteru nakon 30 godina od završetka serijala HP, odnosno drugog dela filma Darovi smrti („Deathly Hallows“). Nakon neobične komunikacije sa spisateljicom J.K. Rouling Danijel je izjavio da više ne želi da bude povezan sa njom, ovo je veoma uzbudljiva vest za ljubitelje HP.
Komentari 3 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *