DžoDžo Siva (JoJo Siwa)

blog-image

DžoDžo Siva je poznata američka plesačica, pevačica, glumica i jutjuberka. Njeno pravo ime je Džoel Džoani (DžoDžo) Siva. Rođena je 19. maja 2003. godine. Poznata je po tome što se pojavila u poznatoj američkoj seriji „Majke plesača“ (Dance Moms) sa svojom majkom. Njeni najpoznatiji hitovi su „Bumerang“ i „Kid In A Candy Store“. Na Jutjubu ima dva kanala „DžoDžo Siva njen Siva TV“ (Jojo Siwa Its TV) i „To je DžoDžo Siva“ (Its JoJo Siwa). Ona svakodnevno objavljuje video zapise iz svakodnevnog života i ima veliki uticaj na društvenim mrežama. Njeni obožavaoci se zovu „Sivanatori“ (Siwanatorz). Trenutno ima preko 11 miliona pratioca na Jutjubu, 9,7 miliona pratioca na Instagramu i preko 17 miliona na TikTok-u.

Njena pesma Bumerang je pogledana preko 900 miliona puta na Jutjubu. Video ima više od 4,5 miliona lajkova.

DžoDžo je potpisala saradnju sa Nikelodeonom 2017. godine. Igrala je u nekoliko serija i filmova. Glumila je u jednoj epizodi Tandermenovi, u Školi roka, u pravoj animiranoj seriji Sunđer Bob kao i u filmovima „Blebetalo“ (Blurt) i Angry Birds 2.

Osvojila je nekoliko nagrada na „Nickelodeon Kids’ Choice Awards“. Na njenoj zvaničnoj veb-stranici piše da je imala 3 turneje, da ima 13 pesama i da je glumila u 18 filmova.

Tokom prve koncertne turneje „D.R.E.A.M. The Tour“ 2019. održala je koncert u legendarnoj O2-Areni u Londonu gde je postala najmlađa umetnica koja je napunila arenu. Deset hiljada ljudi je došlo da gleda njen koncert. Turneja je započeta prošle godine u maju. Trebalo je još uvek da traje, međutim zbog novonastale situacije je prekinuta i odložena za 2021. Turneja je prešla na online verziju. Ukoliko se prijavite na sajt (https://www.jojodreamtour.com/index.php) možete da zamenite karte, ali i da pratite šta se novo dešava kod nje.

Zabranjene DžoDžo mašne

Poznata je publici po nošenju velikih, raznobojnih mašni u kosi. 2016. godine je izdala prvu liniju mašni. Claire‘s kompanija je prodavala kao aksesoar devojčicama između 6 i 12 godina. Njene mašne su postale veoma popularne među učenicama osnovnih škola u Velikoj Britaniji. Međutim, veoma brzo su bile zabranjene i to iz više razloga. Naime, nastavnici su otkrili da je došlo do vršnjačkog nasilja, upravo zbog ovih mašni (bile su preskupe). Drugi razlog je da mašne odvraćaju pažnju, štete koncentraciji učenika i krše pravila oblačenja u školama. Upravo, zbog cene i popularnosti mašni, krenuli su i drugi da prave i prodaju mašne, i to po znatno nižim cenama. Njena izjava je da su mašne njen „simbol moći, samopouzdanja i verovanja“.

Koliko su mašne popularne, dokazuje i nekoliko stotina snimaka DIY na Jutjubu „Kako napraviti DžoDžo Siva mašnu“. Ukoliko i vi želite da pokušate da ih napravite, pogledajte ovde.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *