Enchantimals / Enčantimals:

blog-image

„Briga za drugima nam znači sve“

Enčantimals su male lutkice, igračkice koje je izmislila kompanija Matel 2017. godine. Radi se o grupi simpatičnih devojčica koje imaju posebnu vezu sa svojim najboljim drugarima životinjama, pa su čak veoma slični u ponašanju i izgledu. Žive u Evervildu. Ovi neverovatni prijatelji (polu devojčice, polu životinje) žive u fantastičnom svetu u kojem zabava i avantura nikad ne prestaju. U njemu priljateljstvo znači sve! Izmišljeni su kao pratioci linije Monster Haj i Ever After Haj. Za razliku od njihovih prethodnika, Enčantimalsima nedostaju muški likovi. Namenjene su mlađim devojčicama.

Ukupno ima 33 devojčice lutkice i jedan dečak sa različitim životinjama iz šume, divljine, livade i mora. Svaka ima jednog, ili dva ljubimca.

Glavni likovi su: Felisiti Foks i Flik (lisica), Bre Bani i Tvist (zec), Pater Pikok i Flap (paun), Sage Skank i Kaper (tvor) i Danesa Dir i Sprint (jelen).

Naše lutkice iz serije „Priljateljice pod morem“ su Dolče Delfin i Largo (delfin) & Jesa Dželifiš i Marisa (meduza).

Lutkice su visoke 16 cm, ali postoje i manje. Ove lutkice mogu da pokreću ruke i noge, ali ne i lakat i kolena. Svaka lutkica je ima „face-painting“ na licu, ili samo oko očiju.

Odeća se sastoji samo od suknjice, koja može da se skida. Kad se skine, lutkica ostaje obučena u majicu i gaćice (više liče na kupaći kostim nego na donji veš). Cipelice se skidaju. Osim toga, svaka lutkica ima neki aksesoar za glavu: rajf, šeširić, krunica, ušice, rogovi itd. Poneka ima još neki dodatak u vidu plašta, torbice, ili narukvice. Mogu same da stoje.

Lutkice iz serije “Priljateljice pod morem“ u pakovanju imaju mali akvarijum i jednu četkicu. U akvarijum treba sipati toplu, ili hladnu vodu. Navlaženom četkicom polako preći preko kose. Kosa, u zavisnosti od toplote vode menja boju u tamniju, ili svetliju nijansu. Tako možete da izvučete razne pramenove. Ali, ako ste uporni, možete da promenite i celokupnu boju kose. Inače, kosa im je lepršava, veoma meka i nije voskirana.

Ljubimci su slatki i mali. Na rukicama imaju blagi urez kako bi mogli da drže četkice za farbanje kose.
Komentari 3 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *