GAMES.CON Festival igara i pop kulture #levelovatisemora

blog-image

Da li ste čuli za Games.con festival? Ako niste, sada je pravo vreme za to. Jer, #levelovatisemora.

Games.con festival je najveći festival igara i pop kulture u regionu. To je jedini događaj koji okuplja kompletnu modernu industriju zabave pod jednim krovom.

Gde se održava?

Games.con festival 2019 se održava od 6. do 8. decembra u Beogradu, na Beogradskom sajmu.

PROGRAM

Turniri

U okvriu festivala oraganizuju se razni turniri u igranju video igrica. Podeljeni su u nekoliko kategorija: PC, PS4, TABLETOP I SWORDPLAY 2019. Prijave za sve kategorije su u toku. Više o tome možete da saznate na sajtu manifestacije (http://gamescon.rs).

Indi corner

Posebno mesto na festivalu je izdvojeno za ljubitelje Indi igrica. To su video igrice koje nisu baš u žiži medijskog interesovanja. Ali, izuzetno su kreativne. Ovaj festival je idealno mesto za okupljanje, kako velikih, tako i malih programerskih kuća. Ove godine Indi corner dobija i takmičarski karakter.

Balkan Tube Fest

Jutjuberi ne propuštaju ovaj hepening. Kao i prethodnih godina veliki broj učesnika Balkan Tube Festa je prisutna na ovom festivalu. Tokom sva tri dana trajanja Games.con-a u hali 1 Beogradskog sajma posetioci će imati priliku da se druže, slikaju, pa čak i da se igraju sa svojim omiljenim Jutjub zvezdama. Na štandu Balkantjubera održavaju se sjajne žurke i interaktivne radionice.

Market Square

Interesantan segment ovog festivala je Market Square, tj. mini pijaca, koja pruža priliku raznim izlagačima da predstave svoju ponudu i izlože svoje radove posetiocima. Ovaj mini šoping centar će biti postavljen u Hali 1a. Za izlaganje mogu da se prijave zanatlije, majstori rukotvorina, prodavci nakita, figurica, raznoraznih džidža-bidža, idejni tvorci umetničkih radionica, slikari, crtači, pisci i svi ostali koji na neki način pripadaju modernoj kreativnoj industriji. Svaki umetnik koji želi da učestvuje u ovom delu festivala, mora da se prijavi. Prijava je u toku na sajtu manifestacije (http://gamescon.rs).

Valinorovo Kospley takmičenje

Veliko Kosplay takmičenje održaće se 7. decembra. Kospleyeri su ljudi čiji je hobi da se kostimiraju kako bi što više ličili na nekog lika iz video igrica, stripa, ili animiranih filmova. Prošle godine ste mogli da vidite likove iz DC-a, Marvel-a, League of Legends, Wordl od Warcraft itd. Postoje dva segmenta takmičenja, POP kultura i Gejming. Svaka kategorija ima svoje pobednike. Prošle godine je uvedena nagrada ULTIMATIVNI POBEDNIK koja je dobitnika odvela čak do Japana. Tamo je bio jedan od gostiju festivala „Tokio Game Show 2019“. Druženje i fotografisanje sa kospleyerima je obezbeđeno tokom sva tri dana festivala.

Nezaobilazne su i kreativne radionice za sve uzraste. Od njih ćemo izdvojiti samo neke: „Izrada čarobnih štapića“, „Cubeecraft“ – figure od papira, „Pixel art“, „Bojenje i crtanje omiljenih karaktera“… Ove radionice će biti aktuelne u okviru Valinorovog štanda tokom celokupnog trajanja festivala.

Ulaznice su u prodaji od 4. novembra ONLINE i u svim Gigstix prodavnicama. Mogu da se kupe jednodnevne, trodnevne, kao i grupne karte. Cena pojedinačne karte za jedan dan iznosi 500 dinara u pretprodaji (ili 600 dinara na dan festivala).

Vidimo se u Beogradu.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *