Gejming avantura – Dream SMP

blog-image

Današnja tema je upravo iz sveta gejmera. Sve više zalazimo u svet Majnkrafta tako da je logično i da pišemo nešto više o tome. Dream SMP (Survival multiplayer) je virtuelna gejming igra nove generacije.

Šta je Dream SMP?

Najbolji gejmeri sveta su se udružili i stvorili virtuelni svet u kom zajedno stvaraju priče, likove, saveze, borbe i tako stvaraju fantastične priče za igrače i gledaoce. Glavni likovi i osnivači su Sapnap, Dream i GeorgeNotFound.

Ova zabava je postala jedna od najpraćenijih gejming zajednica na svetu. Glavna fora je u tome da se prvi put radi o igri koja nema samo jednog, nego više autora, a gde su i publika i fanovi uključeni u priču.

Dream SMP je Majnkraftov server na kom veći broj igrača igra igricu preživljavanja. Za ulazak vam je potrebna posebna pozivnica. Igrači igraju razne uloge, uglavnom izmišljene ličnosti. Radnja se odvija uvek na drugom mestu, zavisno od improvizacije igrača.

Igrica može da se prati na platformi Tvič i Jutjub. Pokrenula se usred pandemije prošle godine u aprilu. Na početku je to bila jednostavna igra preživljavanja, ali ubrzo su počeli da se priključuju velike zvezde gejminga, ali i Tiktoka. Tako su se tu našli Ninja, KSI, Pokimane, Adison Rej, reperi Lil Nas X itd. Trenutno ima oko 30 aktivnih članova.

Kao i svaka igrica postoji neki „grubi“ scenario, ali tokom igre se to sve menja, naravno sa dosta improvizacije. Upravo je to i čar ove igrice.

Gejming fenomen

Minecraft Dream SMP server je postao jedan od najpopularnijih onlajn servisa. Fanovi su opsednuti likovima i pričom. Počeli su i sami da kreiraju svoje priče na temu Dream SMP-a. Da čudo bude veće pišu se pesme o ovome. Napravljen je čak jedan mjuzikl i nekoliko veb stranica. Obožavaoci ovog fenomena rastu iz dana u dan. Tokom januara 2021. godine preko 1 milion ljudi se uključio u njihov Live-strim.

Misteriozni Dream

Dream (Drim) je američki jutjuber i tvič strimer koji poznat po sadržaju igrice Majnkraft. Svoj pravi identitet nije otkrio, nikada. Najpoznatiji je po svojoj seriji Minecraft Manhunt i Dream SMP. Ima 7 Jutjub kanala i ukupno 36 miliona pretplatnika.

SapNap

Pravo ime mu je Nikolas (rođen 2001. godine). On je poznat američki jutjuber. Snima Minecraft izazove i sarađuje sa Dream-om. Njegovi video zapisi obično prate njega i njegovu grupu prijatelja jutjubera koji zajedno izvode niz izazova za Minecraft. Neki od njegovih najistaknutijih video zapisa sa izazovima su „Minecraft, ali pada kiša mačaka i pasa“, „Minecraft, ali mafije su nasumično neprijateljske“ i „Minecraft Manhunt“.

GeogeNotFound

George Davidson (rođen je 1996. godine) je poznatiji kao GeorgeNotFound. Engleski je jutber. Poznat je po stvaranju video zapisa o Minecraftu. Često sarađuje sa kolegama SapNap i Dream. Deo je SMP servera Minecraft Dream-a.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *