iCarly (Aj Karli)

blog-image

Aj Karli je američki, tinejdžerski sitkom kojeg se stvorio Den Snajder. U Americi se serijal prikazivao od 2007. do 2012. godine.

Ovo je priča o tinejdžerki Karli (Miranda Kosgrov) koja sa svojim najboljim drugarima Sem (Džanet Mekkurdi) i Fredijem (Nejtan Kres) u potkrovlju stana kojeg deli sa svojim starijim bratom Spenserom (Džej Trejnor) stvara veb-šou pod nazivom I-carly. Veb-šou postaje veoma popularan na internetu. Trio odjednom postaje slavan i mora da se nosi sa slavom. Istovremeno, oni su i dalje sasvim obični tinejdžeri.

Ko je Karli Šaj?

Lik Karli glumi glumica i pevačica Miranda Tejlor Kosgrove. Rođena je 1993. godine. Prva veća uloga joj je bila u seriji Drejk i Džoš. 2012. godine uvrštena je u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija dečja glumica. Njena pevačka karijera je takođe vezana za ovu seriju.

Diplomirala je na filmu, a nešto kasnije je završila studije psihologije. U slobodno vreme voli da jaše konje i svira gitaru.

Zvezda Aj Karlija je nakon sudara autobusa 2011. godine provela nekoliko meseci u invalidskim kolicima. Morala je da otkaže koncerte, a izgubila je i prethodno potpisane ugovore sa izdavačkom kućom Soni Mjuzik, kao i kompanijom za negu kože, Neutrogena. To je upropastilo njenu karijeru.

Ko je Sem Paket?

Ulogu Sem Paket u sitkomu glumi Džanet Mičel Faje Mekkurdi, američka glumica, Jutjuberka, pevačica, rediteljka i pisac. Rođena je 1992. godine. Ona glumi isti lik tinejdžerke Sem u spin-ofu Sam i Ket. Ovde glumi zajedno sa Arijanom Grande. Džanet se pojavljuje i u mnogim drugim serijama. Karijeru je započela kao dečja glumica, a glumila je sve do kasnih tinejdžerskih dana. Gluma joj je donela veliki uspeh, ali se ona ipak posvetila pisanju. O njenom privatnom životu se malo zna, pogotovo, ne sa kim se zabavlja.

Ko je Fredi Benson?

Nejtan Kres, rođen 1992., je američki glumac, reditelj i bivši dečji model. Kres glumi od svoje četvrte godine. Tokom snimanja Aj Karli završavao je srednju školu. Školovao se od kuće. 2015. godine venčao se sa svojom devojkom, glumicom Elis Mur iz Londona. Njihovo prvo dete rođeno je u decembru 2017. Kres se i dalje bavi glumom i režijom. Godine 2016. preselio se u direktorsku stolicu za Nikelodeonovu seriju „Razvali igru“.
Komentari 13 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *