Koji mirisi su za tinejdžere?

blog-image

Danas prodavnice kozmetike, šminke, parfema imate skoro na svakom ćošku. Drogerije, poput Lilly, DM i ostalih, imaju izuzetno veliku ponudu parfema, toaletnih voda i dezodoransa. Veoma je teško izabrati pravu stvar, a da opet ne mirišeš jeftino ili pak da sama sebe ne možeš da podneseš. Da li je neophodno da imaš baš sve mirise u svom ormariću? Za koju priliku se šta koristi? U ovom blogu probaćemo da odgovorimo na ovu temu, ali i da damo neke pametne savete.

Sva sredstva koja služe da lepo „mirišemo“ mogu da se podele po jačini. Najjače mirise imaju parfemi. Oni sadrže mnogo više mirišljavog ulja. Druga po jačini su toaletne vode. Ona u prevodu znači „voda za negu“. To je, u stvari, kolonjska voda blagog mirisa koja osvežava kožu. Trećoj grupi pripadaju dezodoransi. Oni služe kao antiperspiranti, tj. sprečavaju vlaženje ispod pazuha i tako kontrolišu miris tela. Dezodorans je svakako priča za sebe, zato ćemo ih u daljem tekstu preskočiti.

Interesovanje za mirise javlja se u isto vreme kao i interesovanje za šminku. Za njih važi isto pravilo kao i za šminku. Ne treba preterivati, odnosno „manje je više“. Upravo iz tog razloga vam savetujemo da parfeme odložite za neko drugo vreme, i u obzir uzmete laganiju varijantu mirisa, tj. toaletnu vodu. Skoro da od svakog mirisa danas postoji i jedna i druga varijanta u prodaji. Uz to, toaletne vode su mnogo povoljnije. Postoji mnogo savršenih mirisa za tinejdžere sa slatkastim i voćnim mirisima. Treba izabrati neki koji će odgovarati vašoj ličnosti. To isto važi i za senku za oči ili karmin za usne.

Vaš zadatak uopšte nije lak. Nakon dužeg istraživanja jedna izabrana ekipa stručnjaka napravila je spisak trenutno aktuelnih i najboljih mirisa za tinejdžere. Samim tim što se radi o novim proizvodima i cene su im veoma visoke.

1. Ariana Grande Cloud, toaletna voda

2. Katy Perry Kraljica ubojica, toaletna voda

3. Marc Jacobs Daisy, toaletna voda

4. Set za otkrivanje mirisa knjižnice Ellis Brooklyn

5. Viktor & Rolf Cvetna bomba

6. Rachel Zoe osnažena

7. Happy Clinique

8. Amazing Grace

9. Perfect Peony

10. Lavanda Stardust Glitter parfemsko ulje
Komentari 1 komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *