Lisa & Lena

blog-image

Jedna od omiljenih zabava dve, ili više devojaka jeste „odmerivanje“ raznih stvarčica — kome se šta više sviđa, ko šta bira… U obzir dolaze sve moguće zanimljive stvarčice za devojke: šminka, odeća, cipele, frizura, telefon, maske, autfit itd. Donedavno ova zabava se zvala „biraj koju ćeš ti“, ili „koja ti se više sviđa“, ili ko je kako hteo nazvao je ovu zabavu. Pojavom TikTok-a ova zabava je dobila svoje ime i zove se Lisa&Lena. Iako se za njih govori da su pevačice (imaju samo jednu snimljenu pesmu) poznatije su po svojim snimcima.

Ko su Lisa&Lena?

Liza i Lena Mantler su identične bliznakinje rođene u Nemačkoj 2002. godine. Osim muzike bave se modnim dizajnerstvom i preduzetništvom. One su 2015. krenule da prave kratke video zapise na društvenim mrežama: TikTok, Instagram i Tviter. U jednom trenutku su izgubile interesovanje za snimanjem i rešile su da izbrišu svoju stranicu sa TikTok-a. Tada su imale preko 32,7 miliona pratilaca. Već sledeće godine, 2020., su se predomislile i ponovo otvorile nalog pod istim imenom @lisaandlena. Sada već ponovo imaju preko 13 miliona pratilaca.

Svoju popularnost su iskoristile da lansiraju svoj brend odeće J1MO71. Svoju popularnost promovišu u raznim TV emisijama na nemačkoj televiziji.

2017. su snimile prvi singl „Not My Fault“ sa kojim su promovisali svoj brend.

2019. su snimile film na nemačkom jeziku „Was wir wussten – Risiko Pille“.

Ono što svakog zanima je koliko njih dve mogu da zarade ovim jednostavnim poslom na internetu. Po proceni američkog sajta za istraživanje njihova zarada sa interneta iznosi između 1 do 5 miliona dolara godišnje.

Privatan život

Liza i Lena su usvojene kada su imale 6 godina. Imaju veliku porodicu. Osim njih dve, njihovi roditelji imaju još jednu sestru i brata. O njihovom ljubavnom životu, ali i školovanju se jako malo zna. Zna se samo da su pohađale neku akademiju plesa. Omiljene pevačice su im Ariana Grande, Bejons i Riana.

Njihovi kanali su:

Instagram

TikTok

Jutjub
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *