Magični, užurbani decembar

blog-image

Da li vam se čini da decembar kratko traje? Nastavnici su vas pritisli u školi: kontrolni, pismeni, prezentacije, usmeno odgovaranje… Ocene lete sa sve strane. Računa se prosek. Šta sam popravila, šta sam pokvarila. Trči tamo, trči vamo. Pripremaju se novogodišnji nastupi. Bioskopi su puni dobrih filmova. Kite se jelke, pišu pisma Deda Mrazu… Uskoro stižu praznici! Društvo vas zove, baka i deka vas zovu, komšinica zove, svi bi hteli da se druže, a dani su prosto prekratki da biste sve to stigli. Kako to da rešite? Kako da uživate u čarima praznika kada vas sa svih strana pritiskaju?!

Rešenje je u dobrom organizovanju slobodnog vremena. Iako ste već svi preumorni od škole i obaveza, još nekoliko dana morate da izgurate. Uzmite jednu svesku, rasporedite radne i slobodne dane do kraja decembra. Obeležite sve podatke koje znate: kad idete u školu, kad imate sport/jezik/balet/muzičku školu. Preostalo vreme pažljivo podelite na učenje i zabavu. Ukoliko vas ima više u porodici, uklopite vaše rasporede. Praznici se najlepše slave kada je porodica zajedno. Evo nekoliko ideja šta sve možete da radite tokom ovog magičnog decembra sa svojim najbližima:

– popiti toplu čokoladu

– ispeći kestenje

– pogledati zajedno dobar novogodišnji film

– praviti medenjake i medenu kućicu

– okititi stan/kuću

– smisliti svoje novogodišnje ukrase (DIY)

– iscrtati prozore

– napravite svoj lični advent kalendar

– smisliti jedinstvene poklone (bez kupovine)

– odigrati nekoliko društvenih igara

– otići na klizanje

– igrati igre asocijacije (pogađanja filmova, junaka iz filmova)

– prošetati se uveče da vidite novogodišnju rasvetu

– pripremiti pidžama žurku

– slaviti dan u jednoj boji – najbolje crvenoj (oblačite se crveno, jedite sve crveno)

– spremiti poklon iznenađenja za nekog nepoznatog u kutiji za cipele

Ovo su samo neke od lepih ideja. Verujem da ih vi imate mnogo više. Šta ste vi planirali sa vašim najdražima da radite za vreme praznika i tokom ovog magičnog decembra? Podelite to sa nama ispod ovog posta. Najorginalniji odgovor nagradićemo nekim malim poklončićem za Novu Godinu!!!

Budite veseli i nasmejani. Budite ljubazni prema drugima. Decembar je mesec darovanja. Poklanjajte i vi! Dobro se dobrim vraća.
Komentari 8 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *