Najgledaniji animirani video na Jutjubu: Maša i medved

blog-image

Lutkica Maša iz crtanog filma „Maša i medved“ nije popularna samo na našem kanalu već i u celom svetu. Od samog početka snimali smo sa Mašom. U našim videima Maša je svašta doživela. Najveću popularnost nam je upravo ona donela. Zato joj posvećujemo posebnu pažnju. Ovde ćemo predstavi neke interesantne podatke vezane za ovu seriju.

Najgledanija epizoda na ruskom jeziku je „Maša i kaša“. Ta epizoda ima preko četiri milijarde pregleda na Jutjubu. Ovaj animirani klip je ušao čak i u Ginisovu knjigu rekorda. Osim toga, ovaj video se nalazi među pet najgledanijih sadržaja na Jutjubu, ikada. Ova epizoda postoji i na engleskom jeziku pod nazivom „Recipe For Disaster”.

Zanimljivo je da crtani „Maša i medved“, koga inače podjednako vole i deca i odrasli širom planete, ove godine proslavlja svoj jedanaesti rođendan. Crtać je preveden na 36 jezika i prikazuje se u 100 zemalja širom sveta.

Ko je Maša?

Tvorci Maše imaju vrlo jednostavno objašnjenje zašto je Maša postala ovako popularna. Naime, gotovo svaka porodica sa više dece ima jednu bezbrižnu, nestašnu i veselu „Mašu“. Zar ne? Ideja tvorca je bila da prikažu odnos odraslih (medveda) i dece (Maše) u smešnoj formi, ali tako da svi razumeju kako se osećaju i jedni i drugi. Mašin uspeh se ogleda i u tome da su kreatori uspeli da pronađu nevidljivu granicu gde u zabavnoj animaciji još uvek nema nasilja.

Glavni tvorac crtanog filma je Oleg Kuzovkin. Animirana serija „Maša i medved“ dobila je 2015. godine nagradu „Kidscreen“. To je svojevrsni kanadski „Oskar“ za najbolji animirani film.

Budućnost

Pored glavne serije „Maša i medved“ idu i dva „spin ofa“: 2012. godine su pokrenute „Mašine bajke“, a 2014. godine su se pojavile „Mašine strašne priče“. U bajkama Maša upoznaje gledaoce sa ruskim narodnim bajkama, a u strašnim pričama pripoveda o smešnim i poučnim pričama. I tu nije kraj. Postoji još planova za budućnost. Uskoro ćemo ih, valjda, i videti. Tretno u studiju radi oko stotinak ljudi na kreiranju serije. Za jednu epizodu potrebno je oko tri meseca rada.
Komentari 1 komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *