Naša igra

blog-image

Kada smo pre pet godina snimili naš prvi film i postavili ga na Youtube, nismo očekivali ovakav uspeh. U stvari, nismo očekivali ništa. Naš cilj nije bio da imamo puno pratilaca ili pregleda, nego nešto sasvim drugo. Naša starija ćerka, koja je tada imala četiri godine osećala se malo zapostavljeno – dobila je sestru. Pošto odjednom nismo imali vremena za igru sa njom kao pre, dozvolili smo joj da gleda dečje kanale na Youtube-u. Ona je stalno tražila da joj ukucamo „kako se jedna devojčica igra sa lutkicama“. Kadgod bi to ukucali u pretraživaču izlazili bi samo snimci na engleskom jeziku. Njoj je posle izvesnog vremena sve to dosadilo. Ništa nije razumela. Stalno je tražila snimke na srpskom jeziku, međutim ništa slično nismo mogli da nađemo.

Tada sam došla na ideju da napravim iznenađenje za nju. Jednom, kada nije bila kod kuće, moj suprug je snimio kako se ja igram sa njenim lutkicama. Otvorili smo kanal na Youtube-u i postavili naš prvi snimak Naša mala Barbi porodica . Pošto smo morali da izmislimo neko ime za kanal, dali smo mu ime po njenoj tada najdražoj barbiki Jani. Sledeći put kada je ona tražila da gleda Youtube, „slučajno“ je naletela na taj snimak. Naravno, to je bilo namešteno. Bio je to pravi pogodak sreća i radost na detetovom licu! Gledala je to više desetina puta, a kasnije je pokušavala da me imitira, da se igra na taj ili sličan način. Probudila sam maštu u njoj. Zapravo, bila joj je potrebna samo početna ideja da se pokrene i da sama počne da smišlja priče. Nije prošlo puno vremena, a onda je i sama poželela da je snimam tokom igre. Bio je to serijal „čudnih“ snimaka, ali smo ih postavljali, ne baš redovno. Uglavnom smo snimali kada je bila bolesna, kad je imala neku ideju, ili je dobila novu igračku.

Youtube je u našim životima bilo nepoznato, neistraženo područje sporedna stvar koja je služila čisto radi zabave našeg deteta. Nekoliko meseci kasnije, slučajno smo pogledali broj pregleda BarbyJane (Barbijane). U tom trenutku imali smo oko sto hiljada pregleda. Bili smo fascinirani i zatečeni. „Otkud ovoliko?“

Tog leta su Rainbow narukvice od gumica bile veoma popularne. Snimili smo nekoliko tutorijala za to. Jedan od tih snimaka “Korak po korak: kako napraviti narukvicu od gumica sa cvetićima” je postao je pravi hit leta. U isto vreme BarbyJana je dobila svoj logo i intro. Krenuli smo redovno da postavljamo snimke, a onda smo prešli i prvi milion pregleda sa 500 prijavljenih pratilaca.
Komentari 6 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *