Premijera na Jutjubu (YouTube Premieres)

blog-image

Verovatno ste ovih dana primetili novu opciju na većem broju Jutjub kanala. Ova opcija omogućava dodatno približavanje kreatora kanala sa svojim gledaocima.

Ovako možete da najavite premijeru na vašem kanalu: Prilikom postavljanja (aplodovanja) videa pojavljuje se jedno malo dugmence na kome piše premijera (Premiere). Ukoliko ne vidite ovo dugmence, vaš kanal još nije dobio ovu opciju. Ne očajavajte. Strpite se još malo. Kada uključite dugmence aktivirali ste veoma moćnu alatku. Nastavite sve kao i do sada: postavite određeno vreme kada želite da video bude objavljen (vreme kada će gledaoci prvi put videti vaš film). Redovno ispunite i ostale podatke (naziv filma, tagove, tambnejlove). Kada je video postavljen zapamtite promene i to je to. U istom trenutku, na tvojoj stranici se pojavljuje naslovna strana novog videa koja je vidljiva tvojim pratiocima, ali i svim ostalim. U donjem levom uglu, u crnom pravougaoniku, pojavljuje se vreme objavljivanja filma i malo zvonce, koje može da se aktivira kao podsetnik. Sa desne strane videa pojavljuje se čet-stranica, gde vaši gledaoci mogu da postavljaju pitanja i pišu kreatoru, tj. vama, i to pre početka prikazivanja. Naslovna strana (Watch page) može da se deli i promoviše, odnosno da se najavi premijera filma. Podsetite vaše gledaoce da uključe zvonce kako ne bi propustili početak predstave. Oni koji su prijavljeni na vaš kanal, dobijaće podsetnik na 30 minuta pre početka premijere, ali i u trenutku kada ona krene. Čet-stranica se gasi nedugo nakon premijere.

Premijera videa i čet-stranica su zamišljene sa ciljem da kreatori filma i publika gledaju film u isto vreme. U toku prikazivanja gledaoci da mogu da postavljaju pitanja i razgovaraju sa kreatorom.

Kada je premijera završena, vaš video postaje običan video i sve ide po starom (URL-adresa ostaje ista). Mi smo ovo juče prvi put uradili i mislimo da je ova opcija apsolutni hit. Nama se svidelo ćaskanje sa vama. Svakako nameravamo da ovo ponovimo.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *