Sajam igračka u Njujorku

blog-image

Upravo je otvoren jedan od najvećih sajama za igračke na svetu. Američki međunarodni sajam igračaka Toj fer (Toy Fair) je godišnji sajam industrije igračaka koji se održava sredinom februara u kongresnom centru Jakob K. Javits u Njujorku, ali i u salonima igračaka širom grada. Međutim, ovaj događaj je otvoren samo za trgovce igračkama profesionalcima u industriji igračaka, trgovcima na malo i predstavnicima medija. Vlasnik ovog događaja je Udruženje industrije igračaka.

Prvi sajam igračaka održan je davne 1903. godine. Na tom događaju učestvovalo je manje od deset komapanija. Međutim, narednih godina sajamski prostor kao i broj izvođača je rastao. Od 1925. godine ova manifestacija se održava u Međunarodnom centru igračka.

Igračke se izlažu na otvorenoj izložbi i omogućavaju trgovcima na malo da se konsultuju sa predstavnicima glavnih proizvođača igračka. Mnogi proizvođači organizuju prijeme, ili posebne događaje za odabrane kupce i predstavnike medija pre početka samog sajma.

Sajam igračka najviše reklamiraju poznati američki jutjuberi iz sveta igračka, npr. MyFroggyStuff, Ryan ToysReview, Tic Tac Toy Family kao i poznati proizvođači unikatnih lutkica i stilistkinja frizura npr. Denisa Medrano (odnedavno naša saradnica; očekujte velike izmene na našem kanalu). Kao što vidite, izuzetaka ipak ima. Deca koja su u svetu igračaka dobijaju posebne pozivnice. Za koju godinu očekujemo da i mi dobijemo pozivnicu 😉

Ko izlaže na sajmu?

Na sajmu se izlažu i predstavljaju najnovije igračke iz celog sveta. Izlagači su podeljeni po kategorijama proizvoda: akcione figure, umetnost i krafting, knjige i muzika, lutke, plišane igračke, obrazovni proizvodi, puzle, predškolci, table, modelovanje, hobi, igračke za dvorište i PopStop.

Zanimljivosti

Sajam igračaka je veliki trgovački događaj i nije otvorenog tipa. Niko ispod 18 godina (uključujući i bebe) neće biti pušten na sajam bez pozivnice. Promoteri sajma igračaka opisuju ga kao najveći sajam igračaka na zapadnoj hemisferi.

Na sto desetom godišnjem sajmu igračaka, održanom 2013. učestvovalo je preko 30.000 učesnika iz 92 zemlje. Ove godine manifestacija traje četiri dana i održava se, uz pregršt programa, na četiri nivoa. Na štandovima se pojavljuju slavne ličnosti iz sveta igračaka, organizuju se giveavejevi, zabave, takmičenja, kokteli i još mnogo toga. Interesantno je da se ove godine na sajmu proslavlja i 50. godišnjica Ulice Sezam. Ovom prilikom će kostimirani likovi omiljenih likova iz Ulice Sezama deliti specijalne poklone. Kakva je atmosfera na sajmu možete da proverite na gore navedenim linkovima.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *