Spakuj ranac i pravac društvance na moru

blog-image

Ukoliko se spremate na more morate dobro da se pripremite kako vas tamo ništa ne bi iznenadilo i pokvarilo uživanje. Naime, ukoliko niste pripremljene za svaku situaciju, letovanje može vrlo lako da se pretvori u pravu katastrofu od dosade. Najgore letovanje je ono na kome ne pronađete društvo. Preuzmite zato stvari u svoje ruke i ne dozvolite da vam bude dosadno, ili da budete usamljeni.

Pripremili smo za vas mali podsetnik šta sve da ponesete u vašem rancu, ili koferu.

Pre svega, većina soba i apartmana nisu baš prostrani, te se vrlo često dešava da vaše stvari ostanu sve vreme u koferu. Tada, po potrebi vadite samo ono šta vam treba u datom momentu. Ono što vam prvo treba čim stignete na more jesu kupaći, papuče, peškir i krema za sunčanje. Ove četiri stvari spakujte u posebnu kesu. Stavite ih skroz na kraju, tako da to bude prvo što ćete uzeti kada otvorite kofer.

Spisak stvari za plažu:

– kapa, naočare za plivanje, krema za sunčanje, prskalice za vodu, oprema za ronjenje, daska za plivanje, lopta, reketi, loptica za vodu, peraja, pecaljka i kantica za ribe (koje budete ulovili, ako budete imali sreće).

Spisak stvari za sobu:

– telefon/tablet, knjiga, karte (Uno, Mađarice, obične), društvene igre (Čoveče ne ljuti se, Mikado, Monopol), Jamb kocke, plus plišani medvedić za spavanje 🙂

Spisak stvari za igru u dvorištu:

– lopta, badminton, frizbi, lastiš, vijača.

Spisak za auto/autobus:

– strip, časopis, antistres stvarčice (spiner, magične paste, magnetne narukvice).

Ali, ne zaboravite, za sve ovo vam je potrebno društvo. Ukoliko nemate sestru, ili brata (zlata vrednih u ovim trenucima) ne tugujte. Čim stignete na odredište potražite društvo. Stidljivost ostavite u koferu i pravac u potragu za drugaricom (ili drugom) sa kojom ćete provesti nezaboravno letovanje. Znam da mnogima nije lako, ponekima i neprijatno, ali zabava je pred vama. Samo od vas zavisi da li ćete iskoristiti more na pravi način i ludo se provesti, ili ne. Ne dozvolite da vam odmor na moru prođe sa rečenicom: „Dosadno mi je!“.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *