SPECIJAL! Šta je „vazdušna gitara“ (Air Guitar)

blog-image

Koliko puta ste svirali „vazdušnu gitaru“? Sigurni smo da ste barem jednom kobajagi svirali na kobajagi električnoj gitari i to baš kad ste čuli neku rok pesmu. Er gitara i rok su povezani već 60 godina. Postoji čak i takmičenje u sviranju vazdušne gitare. Prvo je organizovano daleke 1978. godine. Barbijane trenutno učestvuju na jednom ovakvom takmičenju.

VAŽNO — Možete im pomoći da osvoje glavnu nagradu ako pratite ovaj link i LAJKUJTE video: klik ovde. Glasanje traje do petka, 17. januara 2020. Posle toga možete da uživate u gledanju njihovog performansa. Podelite video vašim drugarima kako bi nam i oni pomognu lajkujući video.

Tokom snimanja su se obe BJane fantastično zabavile i uživale u čarima sviranja nepostojeće gitare. Pošto nismo hteli da smetamo komšijama stavili smo im slušalice na glavu dok je njihov tata svirao. Ali, najbolji način sviranja vazdušne gitare je kad je muzika glasna.

Neozbiljno ozbiljno takmičenje u sviranju vazdušnom gitarom je čak preraslo u svetsko. Svake godine se organizuje u Finskoj. Rokenrolisti „sviraju“ dve runde po jedan minut — jednom na svoju muziku, a drugi put na muziku koju izabere žiri. Boduje se nekoliko elemenata: koliko izvođenje izgleda kao pravo sviranje gitare, da li je mimika na licu odgovarajuća, kako se takmičar ponaša na sceni i, kao u umetničkom klizanju, kakav je bio umetnički dojam.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *