Sve o Arijani Grande

blog-image

Najpopularnija američka pevačica i glumica među tinejdžerima, njeno veličanstvo Arijana Grande, rođena je 1993. godine. Sa 13 godina se ozbiljno posvetila muzičkoj karijeri, a več sa 14 godina izrazila želju da snimi album. Glumačku karijeru započinje u Nikelodonovoj seriji Viktorijus, a kasnije u spin of seriji Sem i Ket. Kasnije se pojavljuje i u drugim tv i filmskim ulogama. Između ostalog, pozajmila je glas u animiranim serijima i filmovima.

Do sada je snimila ukupno pet albuma. Prvi album „Yours Truly“ objavljuje 2013. Dve godine kasnije kreće na svetsku turneju. Nagrađena je Gremijem, Brit-nagradom, ima dve Muzičke nagrade Bilbord i čak tri Nagrade Američke muzike.

Tajm je uvrstio Arijanu u 100 najuticajnijih osoba na svetu od 2016. do 2019. godine. Inače, ona podržava veliki broj humanitarnih akcija. Veoma je aktivna i na društvenim mrežama. Ona je najpraćenija žena na Instagramu.

Zanimljivosti o Arijani

Od 2009. do 2012. snimala je za Nikelodeon. Njena glavna okupacija je tada bila gluma. Za seriju Ket i Sem morala je da farba svoju kosu svake druge nedelje. To je skoro uništilo njenu predivnu tamnosmeđu kosu.

Posle objavljivanja prvog albuma potpuno se posvećuje muzici, pevanju i turnejama.

Njen koncert u Mančesteru (Engleskoj) 2017. godine bio je meta samoubilačkog bombaškog napada. Nakon toga prekinula je ostatak turneje i održala humanitarni koncert za pomoć žrtvama bombaškog napada i pogođenim porodicama. Na ovom koncertu, osim nje, učestvovali su i drugi pevači. Arijana je postala počasni građanin Mančestera. U decembru 2017. magazin Bilbord je proglasio „umetnicom godine“.

Arijana je zajedno sa Majli Sajrus i Lanom del Rej producirala pesmu za film Čarlijevi Anđeli iz 2019., “Don’t Call Me Angel”. Ova pesma je kasnije nominovana za najbolju originalnu pesmu na Satelitskim nagradama. Magazin Forbs je iste godine svrstavo u najplaćenije poznate ličnosti godine. Kako zasad stoje stvari, biće na listi i ove godine.

Ove godine je sa Džastinom Biberom objavila pesmu „Stuck with U“. Tema i povod pesme je pandemija Covid-19. Svu zaradu od pesme donirala je u humanitarne svrhe.

Ljubav: Novi dečko Arijane Grande je Dalton Gomez, kalifornijski agent za nekretnine.

Tetovaže: Iza desnog uha ima tri tetovaže — munje, crno srce i akronim “R.E.M.“ naziv njene pesme. Iza levog uha ima istetoviranu pčelu i mesec. Na ruci ima leptire, na leđima citat iz filma „Trumanov šou“, na podlaktici Pokemona, na ruci lik Čihiro iz animirane serije, na levom dlanu naziv njenog hita „7 prstena“ na japanskom, na palcu prva slova omiljene rečenice ‘Honest To God, Knock Me Out’, na prstima oblak i znak Venere i srce. Na srednjem prstu ruke ima natpis „Beby doll“ kao i oblik lista biljke. Na gornjem delu ruke su mesec i zvezde. I telo i noge joj prekrivaju biljne tetovaže.
Komentari 10 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *