Tri zlatna pravila za lepotu

blog-image

Drage devojčice, lepotice, mamine i tatine princeze, ovo su reči na kojima sve, ali baš sve, devojčice odrastaju. I to je apsolutno tačno i tako treba i da ostane. Međutim, kako krećete da slavite rođendane i svećice se množe na torti, vi rastete i menjate se. Zavisno od vaših roditelja, neke su niže, neke više, neke su crne, a neke plave, neke mršave, a neke punačkije. Bez obzira na sve to i dalje ste mamine i tatine princeze i lepotice. Osim što primećujete da se vaše telo menja, pojavljuje se i vaše lično mišljenje o sebi i pitanje: „Da li sam stvarno lepa?“

To je period kada devojčice prelaze u tinejdžersko doba. Pojavljuju se prve bubuljice na nosu, prve dlačice ispod pazuha, na rukama, nogama. Sve je to normalno. Ali, kako ostati i dalje „lep“ ako vam se telo tako brzo menja? Jednostavno. Morate da obratite pažnju da tokom ovog perioda „promena“ strpljivo ulažete u vašu lepotu.

Postoje tri zlatna pravila koja svaka lepa devojčica mora da ispoštuje.

1. Pravilo LEPIH ZUBA. Nijedna devočica ne sme da dozvoli sebi da ima krive i pokvarene zube. Zubari su besplatni. Ima ih u školama, u domovima zdravlja i svima su dostupni. Ortodonti (doktori specijalisti za ispravljanje zuba) su takođe besplatni. Strpljivo sačekajte red i protezu (aparatić za ispavljanje zuba) ćete dobiti besplatno. Naravno, sve to može da se uradi i privatno. Tada dobijate sve brže, ali je i skuplje. Zdravi i lepi zubi su prva stvar koju neko primeti na vama kada krenete da razgovarate. Zato, brinite o svojim zubima.

2. Pravilo PRAVE KIČME. Današnje doba mobilnih telefona i kompjutera, kao i teške školske torbe, nebavljenje sportom, kao i izvesna nesigurnost kod osoba dovodi do toga da vam se krivi kičma. To je položaj u kome su ramena i glava isturena malo prema napred, odnosno na dole. Ovaj deformitet se najčešće javlja početkom školovanja. Tada nije toliko primetan. Međutim, kako godine prolaze i deca rastu, ta pogrbljenost dolazi sve više do izražaja. Isturenost lopatice na leđima i loše držanje tela je veoma ružno. To postaje vidljivo kada devojčice obuku lepu majicu, ili haljinu, a sve se iskezeči na njima. Samim tim se javlja nezadovoljstvo svojim izgledom. Ovo ne smete da dozvolite sebi. Bavite se sportom i svakog trenutka razmišljajte o svom držanju. Podigni glavu i ispravi leđa!

3. Pravilo PRAVE NOGE. Najveći broj dece se rodi bez deformiteta, sa pravim nogama. Međutim, većina vas, i to od ranog uzrasta sedi pogrešno na patosu, odnosno kad vam noge saviju u obliku slova W. U najmlađem dobu (1-3 godine) takvo sedenje ne uzrokuje veće probleme, ali u starijem dobu (>4 godine) to postaje problem. Ligamenti i mišići kolena se tegle i noge sve više stoje u „X“. Samim tim polako počinje da se deformiše i vaš hod, ali i stopalo. Ne mučite vaše noge i sedite ispravno!
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *