Vlogmas — nova internet manija

blog-image

Kao i svako veliko preduzeće i Jutjub je zahvatila praznična atmosfera. Zove se VLOGMAS. Reč je o postavljanju video snimaka poznatih blogera i influensera počev od 1. decembra pa sve do 25. decembra. Video snimci su lične prirode i odnose se isključivo na pretprazničnu atmosferu i pripreme za Božić i Novu godinu. Videi se objavljuju svaki dan. Zavirivanje u svakodnevni život pozantih ljudi je postalo veoma popularno. Vlogmas je, na neki način, moderan, živi advent-kalendar.

Kad je nastao?

Vlogmas je mešavina bloga, videa i Božića. Na Jutjub je prvi vlogmas postavila Ingrid Nilsen 1. decembra 2011. godine. Ona je izjavila da je ideja potekla od njenih pratilaca. Tako je Nilsen popularizovala ovu ideju šireći je na raznim platformama sve dok nije postala svetski trend. Vlogmas je najveću popularnost steko upravo na Jutjubu. Vlogmasu slične akcije su VEDA (vlog every day in April) i Vlogtober (vlogovi u oktorbru). Cilj vlogmasa je da se sa gledaocima podeli praznična atmosfera. Uraditi emisiju svaki dan tokom 24 dana i postaviti video je stvarno veliki poduhvat.

Vlogmas je, u stvari, kreiran zbog mogućnosti kako bi pratioci mogli da podele praznične trenutke sa svojim omiljenim Jutjuberom, ili Jutjuberkom.

Kakvi video snimci se snimaju?

Obično je video prilagođen stilu i opštem sadržaju kanala. Snimci su najviše fokusirani na kuvanje božićnih recepata, na preglede proizvoda, vodič kroz praznične poklone… U principu, sve zavisi o Jutjuberove odluke kako da posveti vreme.

BarbyJana će, već od sledeće godine, da se priključi ovoj prelepoj ideji. Ove godine smo zakasnili. Ali, ko zna, možda to i uradimo poslednjih par dana pred Božić…
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *