Zamke sa Tiktoka

blog-image

TikTok je trenutno najpopularnija društvena mreža. Tinejdžeri su potpuno oduševljeni mogućnostima i opcijama koje ova mreža pruža. U prilog tome ide da su upravo pomoću ove mreže postale popularne i bogate plesačice Čarli di Melio, Adison Rej, Dixi di Melio. Osim toga ova platforma je pomogla u uspehu mnogim pevačima, pevačicama, glumcima, pa čak i „nemim“ animatorima kao Kabi Lejm.

Upravo zbog velikog uspeha raznih ljudi, različitih profila, platforma je veoma privlačna za sve populacije, pogotovo za mlade, a i one koje svoju šansu traže ovde. Tiktok odavno nije samo mreža za zabavu, ples i pesmu. Ona je postala jedna velika „svaštara“ gde možete naleteti na raznorazne sadržaje: od savršene dobre ideje do potpune katastrofe. Upravo o tome želim danas da vam pišem. Koliko je Tiktok platforma zabavna, toliko i zamki ima. Pošto je platforma besplatna, svima je dostupna, te je mnogi imaju. Među njima ima puno nestručnih osoba koji daju stručne savete vezane za ishranu, lepotu, način ponašanja, trikove itd. Mnogi od njih namerno rade to pogrešno zbog popularnosti, ili neznanja. Svakako, pred vama stoji jedna velika platforma sa puno izazova, gde vi sami treba da raspoznate šta je istina, a šta laž. Dok samo gledate te sadržaje ne postoji opasnost. Međutim, problem nastaje onog trenutka kada vi želite da isprobate neke od tih „trikova“ i „saveta“.

Jedna veoma poučna priča dolazi iz Australije. Učesnica rijalitija „Veliki brat“ trebala je da učestvuje u TV emisiji. Rešila je da malo osveži svoje lice. Odlučila je da isproba kozmetički tretman koji je videla na Tiktoku. Radilo se u kućnoj akupunkturi tradicionalne kineske medicine. Navodno, ubadanjem igle u specifične tačke na koži lice postaje lepše, a ten bolji. Cela priča se završila fijaskom opasnim po zdravlje. Lice joj se upalilo, pojavile su se grozne crvene mrlje, a na jednom oku je oštetila vid. Dobila je tešku infekciju lica. U emisiji se pojavila sa flasterima na licu i ispričala svoju priču. Pouka ove priče je da ne verujete svemu i svačemu na Tiktoku. Brinite o svom zdravlju i ne slušajte šarlatane. „Tretmani“ na Tiktoku mogu da dovedu do opasnih posledica po zdravlje. Za ulepšavanje lica obratite se specijalizovanim ustanovama i stručnim osobama. Ovo se ne radi kući.

Na besmislenost nekih videa ukazuje nemi animator, koji je trenutno najpopularniji na svim društvenim mrežama. To je Kabi Lejm, senegalac iz Italije, koji ima skoro 70 miliona pratilaca na Tiktoku. Njegov sadržaj se zasniva na ironiji. On obesmišljava tutorijale koji se pojavljuju na društvenim mrežama. Ono što je karakteristično za njegove klipove je što uspeva da nasmeje svoju publiku bez ijedne izgovorene reči. On ironično reaguje na preterane tutorijale koji pokazuju kako na komplikovan način da uradite jednostavne stvari.

To što vidite na video klipovima je vrlo često daleko od stvarnosti. Sve je to samo iluzija.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *