Zendeja ili Zendaya?

blog-image

Zendeja je američka glumica i pevačica koja se proslavila tinejdžerskim sitkomom „Shake It Up“ (Igraj) 2010. godine, a koji se prikazivao na Dizni kanalu. U seriji je glumila sa dugogodišnjom prijateljicom Belom Torn. Nastupala je od svoje 14. godine pa sve dok nije završila treću i poslednju sezonu 2013.

U seriji Euforija (od 2019.) glumi tinejdžerku u dramskoj seriji na kanalu HBO. Za ovu ulogu osvojila je Emi nagradu za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji i tako postala najmlađa dobitnica ove prestižne nagrade. Serija Euforija je postala druga najgledanija serija na HBO, odmah iza Igre prestola. Iako svi uspeh serije povezuju sa njom, ona tvrdi da je to uspeh celog tima. Veoma skromno i iskreno od nje.

Osim glume, oprobala se i u muzici. Objavila je nekoliko singlova „Swag It Out” i „Watch Me”. 2012. objavila je svoj debitanski singl „Replay“. Nakon serije Igraj prijavljuje se za takmičenje u Plesu sa zvezdama, gde je bila jedna od poznatijih izvođača koji su učestvovali na tom takmičenju. Sa svojim partnerom završila je na drugom mestu.

Zendeja je bila zaštićeno lice Beats Electronics-a, Ks-Out-a, Material Girl-a, CoverGirl-a i Chi Hair Care-a. U avgustu 2013. objavila je svoju debitantsku knjigu „Between U and Me: How to Rock Your Teen Years with Style and Confidence“, kako bi „pomogla devojkama da prebrode teže delove tinejdžerskih godina”. 2015. debitovala je sa svojom kolekcijom cipela pod nazivom Daya.

Zendeya ima kuću u Los Anđelesu kao i stan u Bruklinu. Vegetarijanka je. Glavni razlog zašto je postala vegetarijanka je objasnila tim da voli životinje, a ne zato što voli povrće. Zabavlja se sa glumcem Tomom Holand sa kojim je snimala film Spajdermen.
Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *