Descendants – Naslednici Muzička avantura

blog-image

Naslednici su jedan od najgledanijih američkih televizijskih filmova koji su snimljeni za Dizni kanal. Pripadaju muzičkom, avanturističkom žanru. Premijeru je pratilo 6,6 milona gledalaca. Za potrebe prvog filma snimljeno je čak 13 potpuno novih pesama. Neke od ovih pesama su postale veoma popularne. Film prati život i dogodovštine naslednika poznatih zlikovaca iz bajki: Grdane, Zle kraljice, Džafara i Kruele de Vil. Glavne uloge tumače Dav Kameron, Sofija Karson, Bubu Stujart i Kameron Bojs. U Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Severnoj Makedoniji film je prvi put prikazan 2015. godine.

Radnja prvog filma

Nakon venčanja Lepotice i Zveri svi pozitivni likovi iz bajki su se ujedinili i napravili državu Oradon. Lepotica i Zver postaju kralj i kraljica ove male države. Zlikovci iz bajki su se pak udružili na Ostrvu izgubljenih. Nakon nekoliko godina sin princeze Bele i Zveri, Ben treba da bude krunisan. Njegova prva odluka je da se pozovu četiri tinejdžera sa Ostrva izgubljenih i da pohađaju srednju školu u Oradonu.

U školu stižu Karlos, Kruelin sin, Džej, Džafarov sin, Ivi, ćerka zle kraljice i Mel, Grdanina ćerka. Njihov cilj je da ukradu čarobni štapić kojim je Vila pomogla Pepeljuzi da ode na bal.

Nakon velikog uspeha prvog filma, snimljene su još dva nastavka, Naslednici 2 (2017) i Naslednici 3 (2019). U Naslednicima 2 pojavljuje se nova devojka pod imenom Uma. Ona je Ursulina kćerka iz filma Mala sirena. Nakon završetka snimanja Naslednika 3 i najave premijere, stigla je tužna vest da je glavni glumac Kameron Bojs, koji je glumio Karlosa, Kruelinog sina, preminuo u snu u svojoj 20 godini.

Firma Hasbro je napravila serijal lutkica ove franšize pod istoimenim nazivom Descendants. Mogu se kupiti i u Srbiji (od 1800 dinara pa naviše).

Činilo se da će ovaj film biti triologija, međutim nedavno je najavljen nastavak — Naslednici 4. Radni naslov filma je „Dobro je biti pakao“. Njegova prijera je najavljena za za 2021. godinu. Snimljen je i kratki trejler. Da li će neki novi glumac preuzeti lik Karlosa ostaje nerazjašnjeno. Ostaje nam samo da sačekamo novi film.
Komentari 2 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *