Isplaniraj svoj raspust

blog-image

Konačno raspust. Nema škole. Nema više obaveza. Sloboda i odmor od dva i po meseca. Odmor od svega. Ovo zvuči fantastično, ali verujte mi, vaše telo i vaš mozak nisu spremni da sedamdeset i kusur dana ne rade ništa. Treba da se odmorite od školskih obaveza i učenja, ali i da se posvetite stvarima koje volite, a za koje tokom godina nemate vremena.

Već smo vam prošle godine davali nekoliko ideja i saveta šta možete da isprobate preko raspusta. Klikom na ovaj link https://barbyjana.com/raspust-je-a-vi-ne-znate-sta-da-radite/ možete pročitati naše predloge.

Ovaj put vam predlažemo oraganizovana dešavanja tokom raspusta. U našoj zemlji i regionu sve više se podižu razni letnji kampovi. Organizuju se za decu različitog uzrasta i interesovanja. Najveći broj kampova su univerzalnog karaktera, tj. tu su sportski kampovi, kampovi preživljavanja, ali i jezički kampovi. Svakako, manji je broj ovih specijalizovanih. Ali, hajdemo da ih malo prelistamo.

SPORTSKI KAMPOVI

Super kamp

U Srbiji se kampovi ogranizuju za decu školskog uzrasta na Zlataru, Divčibarama, Tari i Bukulji. U Grčkoj se kamp nalazi na Olimpik Biču. Osmišljen je tako da deca provedu 7 do 10 nezaboravnih dana u prirodi. Tamo će da se zabave i druže, ali će istovremeno steći nova znanja i veštine, razviti kreativnost, snalažljivost, timski i takmičarski duh. Kamp se organizuje u smenama tokom celog leta. Realizuje se uglavnom preko škole.

Moj super raspust

Radi se o organizovanim kampovima za osnovce i predškolce. Namenjeni su deci od 6 do 16 godina. U kampovima se organizuje niz različitih aktivnosti, primerenih deci. Deca mogu da jašu, plivaju, penju se uz veštačku stenu, spuštaju niz zip-lajn, prave šator, snalaze se u prirodi. Takođe, ponuđene su im različite umetničke i edukativne radionice. Uveče su organizovani provodi uz karaoke i maskenbal. Svaki dan u kampu je ispunjen od jutra do večeri. Tu se stiču nova iskustva, druži, ali i sklapaju trajna prijateljstva. Kampovi su ogranizovani u hotelima i dečijim odmaralištima na Tari, Divčibarama, Zlatiboru i Lepenskom Viru. U Crnoj Gori postoji kamp u Zelenici. Zimi se organizuje kamp na Kopaoniku. Kamp traje 7 dana. Organizuju se uglavnom preko vrtića i škole.

AVANTURISTIČKI KAMPOVI

Letnji kamp – Diskovery

Ako ste ljubitelji avanture i sporta, idealno mesto za vas biće kamp na Kopaoniku. Ovog leta nudi niz sportskih i avanturističkih aktivnosti, gde će se deca kroz igru, druženje i zabavu naučiti i otkriti čari prirode, upustiti se u letnju avanturu, spoznati lepotu boravka na planini, naučiti kako se orijentisati, napraviti kamp, postavljati zamke. Sve u svemu, ovde se može naučiti kako bezbedno i kvalitetno provesti vreme u prirodi.

Viminacijum avantura

Viminacium avantura je letnji zabavno-edukativni kamp, koji na kreativan i zabavan način oživljavljava prostor grada Vrba, nekadašnjeg antičkog grada Viminaciuma. Kroz mnoštvo atraktivnih sadržaja, deca i mladi od 10 do 17 godina, mogu da steknu nova znanja i veštine, da razvijaju kreativnost, snalažljivost i timski duh. Kroz radionice se upoznaju sa naukama kao što su arheologija, antropologija, paleontologija, mogu da se upoznaju sa starim zanatima, izviđačkim veštinama, ali i tehnikama samoodbrane. Replika legionarskog logora, specijalni legionarski poligon sa preprekama i jedinstveni avantura park pružaju mogućnost neograničene zabave i nezaboravnog iskustva.

Zov prirode

Kamp ,,Zov prirode“ obezbeđuje avanturu koja se manifestuje kroz sport i rekreaciju, edukaciju i uživanje u prirodi i vođenje zdravog života. Kamp se realizuje u u Apatinu u periodu junavgust; po smenama od 32 dece po uzrastima (6-11 god., 11-16 god.). Obezbeđeni su šatori i vreće za spavanje, ishrana je na bazi punih pansiona, odnosno pet obroka. Aktivnosti su koncipirane tako da su deca podeljena u četiri ekipe po osam članova. Svaka ekipa ima svoje ime (VUKOVI – zemlja, ORLOVI – vazduh, FENIKSI – vatra, DELFINI – voda), zastavu i grb. Deca pri dolasku izvlače koju ekipu će da dobiju, a za svaku je zadužen jedan instruktor. Zvuči zanimljivo, zar ne?

JEZIČKI KAMPOVI

Letnji kamp

Letnji jezički kampovi su namenje deci koja pored uobičajenih sportskih aktivnosti u kampu, vreme žele da iskoriste i da malo unaprede znanje stranih jezika. Jedan od letnjih jezičkih kampova održava se na Paliću. Kamp traje tokom jula u smenama od nedelju dana. Između plivanja, dramskih sekcija i izleta uče se nemački i engleski jezik.

Jezički kamp Frilingue

Jezički kamp engleskog, nemačkog i francuskog jezika za decu od 8 do 14 godina održava se na Fruškoj gori. Učenje jezika u prirodi, u blizini mini ergele, je savršeno mesto. Časovi se održavaju u malim grupam, a predavači su stranci.

Ostale kampove ćemo samo taksativno navesti. Ukoliko vas interesuju samo kliknite na link za više informacija.

Teniski kampovi

http://maliigraci.rs/tenis-novosti/haron-kamp-zlatibor-2019/

http://maliigraci.rs/tenis-novosti/letnji-teniski-kamp-play-great/

http://tipsarevicacademy.com/vesti/letnji-kamp-na-kopaoniku

Fudbalski kampovi

https://footballcampjunior.com/en/home/

https://jacademy.juventus.com/sr/camps/serbia/team/

Plesni kampovi

https://www.facebook.com/prilikazaples/

http://letnjiplesnikamp.com/index.html

https://sr-rs.facebook.com/prilikazaples/

Kompjuterski kamp

https://compcamp.net

Matematički kampovi

https://ntcucenje.com/ntc-letnji-kampovi/

Muzički kamp

http://druziciranje.com/kamp-kamerne-muzike/
Komentari 3 komentara

Your email address will not be published. Required fields are marked *